Mikael Johansson: ”2019 var både bra och dåligt”

0
99

En av Sveriges mest sevärda förare är Mikael Johansson, vem minns inte hans klassiska Volvo? Nu har han plöjt igenom en hel säsong med sin BMW och då har DriftZone passat på att få en frågestund med honom.

Hur skulle du vilja summera säsongen 2019?

– Ja 2019 va både bra och dåligt. Då vi hade problem Med misständningar.. så vi fick tyvärr bryta på Mantorp juli träffen. Problemet kom och gick som de ville under flera event.. och vi fann aldrig problemet..

Fick du ordning på alla barnsjukdomar från 2018?

– Ja de kan man säga! Bilen har fungerat otroligt bra! Förutom misständningarna som sagt. De kom gick som de ville tyvärr.. men för övrigt så va de en kanon säsong! Så mycket som Vi va körde förra året har vi aldrig gjort innan..

Vilket är ditt bästa minne från den gångna säsongen?

– Hmm.. då får jag säga Iron Drift King i Tyskland! Sånt sjukt event asså. Från början till slut. Verkligen en bana som passa mig! Så de va en upplevelse att köra där!

Du var ytterst nära att köra till dig en plats i DMEC men snubblade på mållinjen i CCR, hur mycket svider det så här efteråt?

– Ja de va ju väldigt ”nära” många gånger.. jag tabba mig gång på gång tyvärr.. men jag hade suttit så länge i bilen så jag va helt slut.. blir svårt att koncentrera sig när man kör så länge! Så mitt fokus tog slut tyvärr! Klart att det svider!

– Men vi känner att vi kanske inte riktigt är där ändå.. de är riktigt hög standard på körningen i DMEC.. och skulle vi åka dit hade vi verkligen velat veta att vi klara detta. Man behöver väldigt mycket reservdelar mm! Sånt som vi inte hunnit lösa då vi inte kört så länge med denna bilen! Men men.

Hur ser planerna ut inför 2020, vad görs med bilen inför säsongen?

– Planerna är och försöka träna mycket under 2020! Sen håller vi på med lite förbättringar på bilen! Så som, byggt om växellådstunneln, förmodligen nytt grenrör och turbo, ny kardan, bygga en reservmotor, mm

Vad kommer du att köra för tävlingar?

– Ja planerna för 2020 ser ut precis samma som för 2019. De blir Elmia, gds, ccr, idk, sen kanske vi kör och åker lite på 5100 och sånt för träning! Hoppas på en säsong med mycket körning även i år!

– Skulle vilja tacka alla mina underbara vänner, familj, team, sponsorer som gör detta möjligt! Ni är helt fantastiska!

@boostracefuel @bjprace @mrlmr @vcracing @gikturboteknikab @nukeperformance @link_ecu @zrp_rods @anderssonsteelspeed @kw_suspension @mocomp @garrettmotion @sgarage @kloma_dack_falg @motornord #gertstahlgårdsåkeriab #jordvärme #turbiniväst #smedbymaskinorepation #örnqvistgrafiskkonsultab #autoexpertenuddevalla #mtmekaniska #lackman #BT6,0

Text & Foto: Stefan Lindgren – DriftZone.se