Mikael Johansson vann kvalet i Gatebil Drift Series på Rudskogen

0
336

I helgen så arrangerar Gatebil sin näst sista festival för denna säsong, platsen är Rudskogen, Norge. Det är också den tredje deltävlingen av fyra i Gatebil Drift Series, och idag så körde man kvalet till lördagens elimineringar.

Vädret har varit varierande under dagen och förarna passade på att träna under de frikörningspass som fanns tillgängliga, för att få bra känsla över vilka linjer som fanns. Banan är inte lätt att bemästra, den är bred och innehåller inte någon tvär kurva, men banan är däremot kuperad och det gäller att du hittar rätt linje genom för att klara banan med bra poäng.

Mikael Johansson tog alltså hand om kvalvinsten på den snabba och kuperade banan som Rudskogen bjuder förarna på, Mikael blir dessutom 28 år idag så dubbelt grattis till dig Mikael Johansson. Tvåa blev Odd Helge Helstad, trea kom Orjan Nilsen, fyra blev Ole Morten Davanger, femma kom Petter Lauvås.

6. Markus Furberg
7. Emil André Bogen
8. Joakim Andersson
9. Tor Anders Ringnes
10. Johan Andersson
11. Fredrik Myhre
12. Andreas Overgaard
13. Simen Olsen
14. Tobias Olofsson
15. Ojvind Bogen
16. Alvin Laegreid

Där har ni de förare som kvalade in till lördagens vassa topp 16 stege, den avgöres sent under lördagens eftermiddag/kväll. Nuvarande ledaren i sammandraget Johan Andersson tog 10:e plats i kvalet. Kommer han att dra ifrån ytterligare i tabellen? eller kommer konkurrenterna att knappa in på försprånget som Johan har efter sina två vinster? Svaret får vi imorgon.

Tyvärr så blir det ingen livesändning av oss på Rudskogen. Vi är dock tillbaka och sänder den sista deltävlingen på Mantorp Park 27-29 September.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Björn Billsten, Driftzone