Nu är det nära till Gatebil Drift Series finalen på Mantorp Park

0
272

Till helgen 27-29 september, så är det säsongsfinalen för Gatebil. Som vanligt så avslutar Gatebil året på Mantorp Park och vi kollar lite på vad som händer i helgen.

Det blir även final i Gatebil Drift Series samt final i Sverigecupen. Så vi tar och kollar på vilka bansträckningar, som kommer användas för dessa tävlingar och när de köres.

Fredagen innehåller kvalet för GDS, det är satt i tidsschemat till kl 15, med fortsatt frikörning under kvalet. Bansträckningen under finalen blir den väl beprövade sträckan från startkurvan ner till parisern och vidare mot målet som är ungefär 150 meter efter parisern.

Denna bansträckningen är väl beprövad och ska du ta banan ordentligt, då krävs det en rejäl dos med vrid i motorn. Kval köres på fredagen ca 15.00 och topp 16 köres under lördagseftermiddagen vid kl 15.

I tabellen så ser vi att Johan Andersson är klar mästare, men bakom honom har vi Ole Morten Davanger på andra plats, 29 poäng efter han är Orjan Nilsen på tredje plats, Mikael Johansson är fyra bara 10 poäng efter, topp 5 avslutas med Odd-Helge Helstad som har 3 poäng upp till Mikael Johansson.

Så kampen om andra och tredje platsen är i allra högsta grad vid liv, speciellt då Ole Morten Davanger inte kan köra pga motorhaveri. Så det kommer bli spännande och nervkittlande att följa finalen när den avgöres på lördagen.

På Sladdgården som är belägen på depåområdet för dragracingbanan kommer Sverigecupen att köra sin final. Vi har hört lika olika när det kommer till tidsschemat så vi väntar med det tills något fastslaget dyker upp. Det som är sagt är kval på lördagen och elimineringen köres på söndagen. Det är en teknisk och tight bana som är satt, så sverigecupens förare får verkligen se till att träna in sig, och ta tillvara på de träningstillfällen som ges.

Som sagt, dags för Season Finale! Vi kommer att livestreama från GDS med börjar på fredagens kval, och sen lördagens topp 16.

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone