Ny bansträckning för Gatebil Drift Series på Mantorp Park

0
5669

Om utifall att du har missat, Gatebil kör sin festival på Mantorp Park den 16-17 juni. En helg som kommer ge alla besökare massor av minnesvärda saker. Gatebil Drift Series kommer att ge förarna en ny bansträckning, en sträcka som ger större utmaning.

Joakim Johnsen vann första deltävlingen som kördes på Våler, Norge i slutet av maj. Tvåa blev Ørjan Nilsen och trea kom Markus Furberg. Men kommer dom att vara i topp på Mantorp Park, eller kommer våra svenska förare ta revansch, vad som än händer så kommer det bli tufft att ta sig till final.

Banan är samma sträckning som kördes under SDC tidigare, starten börjar i Mjölbykurvan och initieringen kommer direkt efter ett krön som kastar bilen in i en snabb vänster. Farten är hög här och håller du inte en bra linje, då får du problem – stora problem i nästa sektion som är en skarp höger, med skarp så menar vi rejält skarp. I denna högersväng så kommer förarna att vara tight ihop och minsta felbedömning kan få svåra konsekvenser. Har du rätt linje genom denna kurva så väntar en lång svepande höger som håller på ända in i mål, motorstyrka behövs för att hålla bilen i driftläge fram till målgången som är strax efter depåinfarten.

Jim Olofsson under GDS Våler, om bilen håller sig hel, då är Jim en vass konkurrent?

Nu är jag inte en driftingförare – inte heller en bedömare, men denna bana kommer att ge förarna en rejäl match. Hamnar du fel så har du inte stort utrymme för korrigering, vad jag tror så kommer den skarpa högern vara platsen där de flesta matchen antingen vinns eller förloras.

Publiken kommer att få se hårda kamper, mängder med rök och samtidigt vara lite närmare händelserna då läktaren är placerad närmare banan – än vad den är i Pariserkurvan som har använts tidigare år.

Helgen 16-17 juni kommer bli rejält intressant – och vi är såklart på plats för att livestreama och jaga nyheter samt fotografier. Livestream körs från kvalet på fredagen den 15/6 och under elimineringen som körs lördagen den 16/6.

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone