Ole Morten Davangers nya bygge presenterat

0
41

Ole Morten Davanger utmanade Johan Andersson om segern i Gatebil Drift Series förra säsongen. Men på grund av en havererad motor kunde Ole Morten inte ställa upp i finaltävlingen på Mantorp Park.

Anledningen till att den tidigare norske mästaren valde att inte bygga en ny motor till sin R34 Skyline var ett pågående nybygge och att budgeten för bygget skulle riskeras om något gick fel med den nya motorn.

I dagarna har nybygget, en Toyota GT86, synts för första gången i tester på Vålerbanan. Ole Morten berättar själv om bygget:

-Byggtiden för en nya bilen är cirka ett år, och nu är den färdig. Motorn är en 2JZ GTE med 1052 hk och 1309 Nm, samt Samsonas sekventiell växellåda, vilket är samma som jag hade i Skylinen. Wisefab fram och bak, HGK bodykit och bara grymma delar.

Hur känns bilen efter de första testerna?
-Vi känner att bilen har blivit extremt bra, vi märker på NDC-testet på Vålerbanan att den har potential till att bli en riktigt grym bil!

Vad ska du köra med bilen i år, nu när situationen är som den är?
-Planen var ju att också köra GDS, det har varit bestämt sedan förra året. Men nu när GDS är inställt så blir det fullt fokus på bara Norwegian Drift Championship. Kanske blir Gatebil också. Vi ska även köra Toyota trackday i augusti.

Hur ser du på den här nystarten för norsk nationell drifting?
-Jag tror att det här är lyftet som norsk drifting och NM har behövt i flera år. Det verkar bli extremt bra, och jag tror att det är väldigt bra att det är samma arrangör, så att man verkligen känner att man kör en serie. Här är det folk som engagerar sig otroligt mycket för att vi förare ska få ett bra upplägg och jag tror att alla är väldigt tacksamma för det, och att det har tagit ett steg uppåt. Jag är riktigt glad!

Det ska bli riktigt spännande att följa Ole Morten Davanger och hans utveckling i den nya bilen.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Alen Demirovic – ADPhooto