Olofsson nöjd med seger, ”Det har varit en strulig helg”

0
393

En efterlängtad och välförtjänt seger för Jim Olofsson blev avslutningen i årets Gatebil Drift Series. Vi svängde förbi Jims trailer för en kommentar.

Först och främst Jim, grattis till segern!
-Tack så mycket!

Berätta lite om helgen
-Det har varit en strulig helg. Igår fick vi ett haveri på växellådan med en halvtimme kvar till kvalet. Teamet lyckades byta den och vi kvalade in. Idag fungerade bilen bra, fram till sista träningen, när den bara dog. Vi bytte ett relä, och då gick den igen, fram till ca fem minuter innan battlen mot Hay, när den dog igen. Efter ett långt sökande hittade vi en avskavd kabel som låg och jordade.

Hur la du upp planen i tävlingen?
-Jag fokuserade på att köra bra leadruns. Jag kände att flera av de andra körde lite ojämnt, så det skulle bli svårt att ligga nära i chaseåken.

Ja, det kom ju att visa sig. Om jag inte minns fel så körde du om leadbilen i hela tre av dina fyra battles?
-Ja, det stämmer faktiskt. Hay och Bakkerud åkte av i kurva 1, och Isaksson i kurva 2, så jag kunde köra förbi. Så det blev bara i battlen mot Fredrik Øksnevad som jag fick hänga på dörren hela vägen.

Det här borde också innebära att du blir fyra i serien?
-Det stämmer med mina beräkningar också. Helstad skulle behöva åka ut i top 16 för att jag skulle ha möjlighet att nå honom.

Hur ser du på Gatebil Drift Series den här säsongen?
-Det har varit en bra serie, det har gått bra för mig med en andraplats här på Mantorp Park i juni och nu en seger och en fjärdeplats totalt. Tredje deltävlingen missade jag för ett event hos vår huvudsponsor, så jag är extremt nöjd med en fjärdeplats.

Och nu är det dags för final i DMEC nästa helg.
-Precis, vi åker imorgon kväll för att hinna fram, det är två färjeresor och tar sin tid.

Vi gratulerar igen till segern och önskar dig lycka till i finalen på Mondello Park.
-Tack så mycket!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund, Henrik Andersson – DriftZone.se