Ørjan Nilsen leder Gatebil Drift Series inför finalen

0
279

Ørjan Nilsen leder med 11 poäng före Joakim Johnsen när sista deltävlingen i GDS ska köras på Mantorp Park nu i helgen. Både Nilsen och Johnsen har imponerat stort i årets säsong och det hela ska alltså avgöras på finalen.

Vi tog en liten pratstund med Ørjan före avresan till Mantorp för att höra vad han tänker om denna thriller.

Ørjan, du har ju haft en fantastisk säsong i år, vad vill du lyfta fram som den största förbättringen eller styrkan för dig mot tidigare år?
-Vi har aldrig haft så roligt på tävlingarna som vi har nu. Vi har med flera duktiga personer som gör att jag och Mads kan släppa vissa saker och fokusera på de viktiga sakerna. Jag kan själv i stort sett bara fokusera på körningen. Vi har också utvecklat och förbättrat det vi har gjort tidigare. Bilen är som ny med ny bur, framvagn och dämpare. Systemet i depån och rutinerna har blivit bättre, och därmed är fokuset bättre.

Någon kommentar om hur serien och upplägget varit i år?
-Det har varit både positiva och negativa upplevelser, men jag tycker att Gatebil har gjort ett bra jobb med att göra detta till en serie som är värd att kämpa för, med en hög nivå på förare, bilar och körning. Förarmötena och bedömarna tycker jag har varit extra bra, och det är roligt att de satsar på en internationell bedömare. Och de lyssnar på oss förare och tar till sig våra förslag. Jag hoppas att de fortsätter med serien även 2019!

Vi önskar Ørjan lycka till på Mantorp!

Text: Helge Myrseth – DriftZone.se
Foto: Wilfried Butin, Christer Hägglund – DriftZone.se