Øyvind Bogen: 2019 var ett stort år för oss

0
200

Øyvind Bogen är en av många skickliga norska förare. DriftZone har passat på att snacka med Øyvind om fjolårets säsong och hur framtiden ser ut.

– Säsongen 2019 var ett stort år för oss! Med Sørby Utleie som ny titelsponsor tillbringade vi mycket tid före säsongen på att utforma nytt utseende för bilarna, teamkläder, nytt tält till depån och allt runt själva tävlingen för att skapa ett bra program och ett bra utseende för hela teamet! Vi var oerhört nöjda med hur allt blev och en fantastisk plattform att representera våra partners.

Resultaten 2019 blev inte som vi hoppades. Men vi är bättre förberedda att kämpa för pallplatserna 2020!

Hur nöjd är du med din placering i GDS?

– Vi är nöjda med placeringen, nivån är hög och med en dålig växellåda fick vi se oss själva slagen flera gånger. Den här är nu uppgraderad och vi är redo för 2020.

Vilket är ditt bästa minne från 2019?

– Svårt att välja, Bästa minnet för 2019 måste vara all bra feedback om hur fantastiska bilarna i teamet och allt runt var! Vårt team arbetar bättre och bättre tillsammans och vi lär oss ständigt att utvecklas! Och Super3 på Gatebil, det är den absolut värsta tävlingen!

Hur ser framtiden ut, vad är planen för 2020?

– 2020, liksom 2019, kommer vi att fortsätta med samma partners och några nya. Kör hela säsongen i GDS och kommer att tävla på Elmia för första gången. Vi ser verkligen fram emot det! Vi hoppas också på en tävling i Europa.

Vad gör du för uppdateringar på bilen inför säsongen?

– Bilen fick ny Samsonas sekventiella växellåda före sista tävlingen förra året, så i år känner vi att bilen verkligen är redo att slåss i toppen! I år kommer det att finnas några nya delar, full service och uppgradering av det elektriska!

Har du några andra intressanta planer?

– Vi arbetar ständigt med nya projekt och ser fram emot att börja säsongen! Vi hoppas och kan tillbringa de närmaste veckorna på isen med vinterbilar för att träna för säsongen. Det är kul!

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Dennis Flink – DriftZone.se