Skogsby: ”Roligt att komma tillbaka på banorna och köra för att vinna”

0
86

David Skogsby har både SM-tecken och vinster i Påsksladden och Gymkhana Drift i bagaget. Nu gör han och teamet en satsning på Gatebil Drift Series och vi frågade David om läget inför säsongen.

David Skogsby i en battle med James Deane på Drift Allstars på GTR Motorpark i Eskilstuna

Klassisk sportfråga, men hur känns det att vara tillbaka igen?
-Det känns riktigt roligt att få komma tillbaka ut på banorna och köra för att vinna, vilket jag faktiskt tycker är roligast med sporten.

Det är några år sedan du tävlade nu. Hur tycker du att utvecklingen bland förare och bilar har varit sedan dess?
-Det går framåt hela tiden på båda plan. Jag har ju varit spotter i DMEC, GDS och SM så jag har sett utvecklingen på nära håll, vilket är kul och jag tror också det kan vara till en fördel nu när jag själv ska tävla igen.

Vi har kunnat följa dina och broder Johans vedermödor på er YouTube-kanal, kommer ni att fortsätta med den även i år när det blir tävling?
-Ja, det kommer vi att göra! YouTube-kanalen Bröderna Skogsby är nog en av dom största anledningarna till att glöden kommit tillbaka. Det är otroligt roligt att få dela med sig av det vi älskar att göra även om det för stunden ser ut som något helt annat. Just nu så håller vi på att uppdatera och renovera bilen som vi kontinuerligt lägger upp.

Gymkhana Drift 2017

Du avslutade förra säsongen med ett rejält motorhaveri. Har det gått bra att bygga ny motor och återställa bilen till fullt tävlingsskick?
-Det är ju otroligt dyrt men tillsammans med samarbetspartners, familj och vänner så står en ny motor i garaget. Nu väntar jag bara på de sista delarna för att kunna bearbeta och bygga ihop motorn. Bilen kommer fixas till och uppdateras regelmässigt men inga stora förändringar i övrigt.

Vilka personer kommer ditt team att bestå av?
-Min bror Johan Skogsby kommer vara spotter, Andreas ”Nykan the mechanic” Nykvist kommer vara mekaniker, Felix ”FE MEDIA” Eriksson kommer vara media tillsammans med Johan ”Onroaders” Lindfors. Det kommer nog vara ett gäng till med på tävlingarna men dom här är grunden i den här satsningen vilket är väldigt skönt!

Har du några andra event eller tävlingar inplanerade förutom GDS?
-Jag har några event som ligger på planeringsbordet, men det är inga tävlingar utan mer uppvisningar där man kommer promota driftingen.

Du är ju en förare med meriter, känner du någon press att lyckas?
-Det är klart att pressen smyger bakom hörnet. Vinna vill man ju alltid göra!

Vem tror du kommer att vara bäst placerade norske förare när serien är slut?
-Odd-Helge har ju visat sig stark alla de andra åren, så jag tror han kan vara en av norrmännen som placerar sig högt igen.

Text: Christer Hägglund DriftZone.se
Foto: Stefan Lindgren, Erika Näsberg – DriftZone.se