Tider för livestream från Gatebil Drift Series

0
1588

Som vi berättat tidigare har Gatebil valt DriftZone som leverantör av livestream från säsongen 2018. Nu är det äntligen premiärdags!

Andreas Øvergaard från Gatebil på Vålerbanen 2017

Tävlingen på Vålerbanen i Braskereidfoss, ca 17 mil nordöst om Oslo är årets första Gatebil-evenemang och premiär i årets Gatebil Drift Series.

Stefan Lindgren, livestreamansvarig på DriftZone, nu har det gått några veckor sedan det blev klart att DriftZone livesänder Gatebil Drift Series. Berätta lite om vad som har hänt under den här tiden.
-Vi har jobbat för fullt för att vara redo för säsongens första sändning från vår sida. Det känns spännande att vi fått till ett samarbete med Gatebil gällande GDS. Det som känns riktigt bra är att Gatebil lovat att hjälpa oss med uppkopplingen vilket var vårt återkommande problem under fjolåret.

Kommer tittarna att känna igen sig från livestream-sändningarna i SM, RM och Gatebil Drift Series förra säsongen?
-Tittarna kommer att känna igen sig, men lite nytt hoppas vi kunna leverera under seriens gång.

Vilka tekniska uppgraderingar har gjorts?
-Vi har gjort en del uppdateringar för att lyfta sändningarna. Det största är att vi uppdaterat sändningsprogrammet som gör att vi kan köra repriser. Sedan har vi köpt in en bättre kamera och införskaffat en trådlös mick som ger vår kommentator bättre förutsättningar.

Kommer DriftZone att sända mer än Gatebil Drift Series den här säsongen?
-Än så länge är GDS det enda vi har klart 2018. Men vi har fått lösa förfrågningar om att sända från Sverigecupen. Blir det så väljer vi troligtvis ut de deltävlingar där vi har bäst förutsättningar med uppkoppling.

Tanken är att både kval och top 16 kommer att sändas från Vålerbanen. Tiderna är följande:

Fredag 25 maj
17:15 Kval (1 tim 45 min)

Lördag 26 maj
17:00 Eliminering top 16 (2 tim)

Tiderna enligt Gatebils officiella tidsprogram, med reservation för ändringar som ligger utom vår kontroll.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se