Tony Averstedt: ”Superladdad inför GDS till helgen”

0
1274

De flesta i Sverige, som är intresserade av drifting har säkert sett den röda Toyota Supran som satsar hårt under tävlingarna. Vi pratar om Tony Averstedt, en av förarna som kör Gatebil Drift Series. Han är trea i sammandraget, och jagar efter mer poäng på Gatebil Rudskogen denna helg.

Det har gått bra för Tony i årets upplaga av GDS, han är nu trea i tabellen med 126 poäng. Tony har visat på bra körning och framförallt visat attityd på banan, detta tillsammans med att bilen har fungerat utan större mekaniska missöden, har gett honom bra placeringar.

Vi tog kontakt med Tony Averstedt och kollade pulsen på han och bilen, inför helgens näst sista Gatebil Drift Series, denna deltävling köres på Rudskogen Motorcenter.

Hur är allt nu, med dig och bilen?

– Med mig är det jättebra. Superladdad inför GDS till helgen. Med bilen tror jag det är bra nu. Har tyckt att den känts lite konstig sista gångerna jag kört. Men nu har vi kollat över allt och gjort en fyrhjulsinställning så nu borde allt lira som det ska.

Känslan inför GDS, du är trea i tabellen. Har du någon speciell tanke eller plan?

– Tanken är ju självklart att försöka placera sig så bra som möjligt, och få så mycket bra träningstid som möjligt så jag och min spotter kan jobba in bansträckningen så bra som möjligt.

Har Din egna målsättning inför året ändrats något?

– Nej det vill jag inte påstå. Målsättningen har alltid varit att ha kul och få så mycket körtid som möjligt.

Vad planerar du att köra mer, utöver GDS två sista tävlingar och SM?

– Planen är att köra dom sista gds och finalen av sm. Sen blir det nog något friåkning inte bestämt vad än så länge

Vi tackar Tony för pratstunden och han vill samtidigt passa på att tacka:
Min spotter David Mellqvist och min mekaniker Timmy Lundell samt mina sponsorer

Lewéns – Totalentreprenör, XIZ Maskin & Transport AB, Racebil.se, Smudgedesigns, M/T Racing, Mekonomen Sverige, Vreta handel, Roslagensstensättning

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone