Tor-Anders Ringnes vinnare i Gatebil Drift Series på Rudskogen

0
241

Det blev äntligen en stor framgång för den norske stjärnföraren Tor-Anders Ringnes i Gatebil Drift Series när den tredje deltävlingen avgjordes på Rudskogen Motorsenter.

Efter en niondeplats i kvalet ställdes Tor-Anders i top 16 mot Jocke Andersson i Mercedes kombin. I top 8 blev det dags att ta sig an formstarke kvalettan Mikael Johansson, som kom med revanschlust efter att ha kört starkt i Iron Drift King i Ferropolis, men åkt ut tidigt på grund av att han var lite överladdad. Men Johansson fick se sig besegrad och Tor-Anders gick vidare till top 4. Här var det dags att möta Petter Lauvås, en ung och hungrig norsk förare med en väl inkörd Nissan Skyline.

I finalen ställdes två norska förare mot varandra, Tor-Anders Ringnes och Ørjan Nilsen. Ørjan, regerande GDS-mästare, har haft en tuff säsong hittills och ligger inte alls till i tabellen som han skulle ha velat göra. Som bättre kvalad började Ørjan i lead, och Tor-Anders satte stor press på honom genom att ha en fantastisk proximity i sin chase. I det andra åket satte Tor-Anders full fart med sin snabba Toyota GT86:a och Ørjan Nilsen hade svårt att komma ikapp för att få den rätta proximitytn i sin chase. Snyggt kört av båda förarna, men finalvinsten till Tor-Anders.

På tredje plats kom Petter Lauvås och på fjärde serieledaren Johan Andersson. Johan har nu en ledning på 100 poäng inför sista deltävlingen på Mantorp Park i september, och det kommer att krävas att flera bitar faller på plats för att tvåan Ole Morten Davanger ska kunna snuva Johan Andersson på seriesegern. Men som det heter på film, ”It ain’t over ’til the fat lady sings”

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Wilfried Butin – DriftZone.se