Träningen avklarad på Gatebil Drift Series Mantorp.

0
321

När jag öppnade dörren imorse så var det mulet och det hade regnat under natten och morgonen, men nu var det upphåll. Tummarna hålls för att regnet skulle försvinna och att vi istället skulle få sol.

Det kom ett lättare regn innan körningarna satte igång, men det var snabbt över som tur är. Frikörningarna drog igång vid 11 och runt 12 så var banan torr och solen började titta fram, vilket värmde oss.

Med start klockan 15 så drog träningen inför GDS igång, förarna fick 2 timmar på sig att hitta sina linjer.

Redan tidigt så märkte vi att flera av förarna fick upp ett riktigt bra tempo och fart genom hela banan.

Träningen löpte på och vi fick se de flesta förare gå från en lite ostadig inledning till att sätta banan bra.

Några av de norska förarna satte upp ett hiskeligt tempo och körde på hårt, men efter ett tag så visade även våra svenska förare att dom kunde hålla tempot uppe också.

Johan Andersson, som vann den första deltävlingen på Vålerbanan i maj, såg stark ut och satte banan bra. Till denna deltävling så har Gatebil tagit in tre wildcards, Bröderna Victor och Linus Joensuu (Driftbrothers) och Temu Peltola (Black Smoke Racing). Kan dem skaka om i toppen av GDS?

Kvalet drar igång redan vid 09.00 imorgon fredag, ett kval som vi dessutom sänder live. Om du nu inte har hunnit til Gatebil Mantorp ännu.

Så häng med imorgon och se vem som utmanar om första platsen, kvalet köres på förmiddagen och topp 16 som vi även livesänder startar kl 18.

Text & Bilder: Henrik Andersson, Driftzone