Anders Hay: ”GDS är huvudfokus”

0
441

27-årige Anders Hay från Varberg slutade på en 8:e plats i SM 2018. DriftZone har tagit ett snack med Hay om han insatser under den senaste säsongen och så här summerar han 2018.

-Det har överlag varit en bra och mycket lärorik säsong, där vi både haft framgång och motgång. Vinsten på Gymkhana Challenge under Vallåkra var höjdpunkten och min bästa placering för året. Fjolårets säsong körde vi rätt mycket, och jag känner mig verkligen bekväm i bilen inför nästa säsong.

Har bilen gått som du velat eller har du haft några större problem?

-Bilen har fungerat hyfsat under säsongen, men vi har såklart haft strul med bland annat växellådsras, en del kopplingsproblem och lite olika givare som gett upp på fel tillfällen. Kopplingen var det som krånglat mest för oss och det har varit många sena kvällar och stressiga kopplingsbyten under tävlingsdagar innan vi lyckades få bort problemet.

Vilket är ditt bästa minne från säsongen?

-Det var såklart som jag nämnde ovan, vinsten på Gymkhana Challenge. Riktigt rolig tävling som vi varit med och kört 3 år nu, och som vi ser fram emot att köra även nästa år. Ett annat roligt minne från säsongen var vår 5e placering i GDS på Mantorp park.

Hur ser planen ut för 2019?

-Vi har valt att stå över från SM serien 2019, och kommer istället att köra GDS som huvudfokus. Men vi har även ambitioner att ta oss ut i Europa och köra, så vi jobbar hårt med att jaga samarbetspartners inför säsongen för att få allt att gå ihop.

Kommer du att fortsätta att köra med samma bil?

-Ja, jag kommer fortsätta köra min HPF Tvätten BMW E36 även nästa år, den har fungerat så pass bra och jag är bekväm bakom ratten.

Vad gör du för förändringar inför årets säsong?

-Det blir inte så stora förändringar med bilen mer än att vi förenklar många saker för att göra det lättare att skruva. De blir även en del säkerhetsdetaljer som kommer uppdateras. Bilen står i dagsläget hos Mistander Motorsport som bygger om kardantunnel och förbättrar buren i bilen.

-Vi vill även passa på att rikta ett stort tack till våra samarbetspartners för den gångna säsongen. HPF Tvätten Varberg AB AT-Composite Lundin Motorsport Lackering AD Butik Varberg Bilvårdsstudion i Halland AB GasProducts Sweden AB

Text: Stefan Lindgren – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se