Fast Kenny Moen vann VM i Breisladd

0
633

Efter en till största delen norsk tillställning stod det klart att det var Kenneth ”Fast Kenny” Moen som vann årets upplaga av VM i Breisladd på Gatebil Rudskogen.

De sex främsta i Breisladden premierades, fr v Tor-Anders Ringnes (6), Joakim Johnsen (5), Øyvind Bogen (4), Fredric Aasbø (3), Kenneth Moen (1) och Odd-Helge Helstad (2).

Redan innan finalen stod det klart att Mikael Johansson inte skulle komma till start. Hans motgångar fortsätter och igår i samband med målgången efter kvalet så gav fyrans cylinder upp på hans 2JZ. Att Johansson inte kom till start gav Rasmus Möller en plats i finalen, Möller som kom precis utanför de 20 främsta i kvalet igår.

Som vi berättade igår kom inte Fredric Aasbø till start i kvalet på grund av ett motorhaveri. Gatebils ledning beslutade då att Aasbø skulle få köra sitt kval idag istället, direkt i anslutning till finalen. Aasbø klarade att ta sig in bland de 20 främsta och var därför med i finalen.

Då en ytterligare bröt innan start blev det ändå 20 bilar som skulle ned till sex i första rundan. Dessa blev Aasbø, Helstad, Johnsen, Bogen, Nyqvist og Ringnes. Thomas Nyqvist är en annan som ständigt förföljs av tekniska problem, och då Thomas tvingades bryta gick hans plats till sjuan Kenneth Moen.

Thomas Nyqvist från lördagens kval

Efter ytterligare en runda gick tre av dessa sex förare vidare till sista rundan. Dessa tre var Fredric Aasbø, Odd-Helge Helstad och Kenneth Moen. I sista åket fick Moen till en riktig linje och tog därmed hem vinsten, före fjolårsvinnaren Odd-Helge Helstad och Fredric Aasbø på tredje plats.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Nina Josefsson – DriftZone.se