Gatebil Mantorp blir en maxad festival.

0
471

Gatebil har nog de allra flesta hört talas om vid detta laget, iallafall vi som är intresserade. Det är en av sommarens stora händelser med massor av folk som besöker de olika eventen. Gatebil är som bekant en norsk arrangör, men två av säsongens festivaler går också på Mantorp Park.

Den 13 juni är det dags för Gatebil Mantorp, och årets festival kommer att vara maxad. Så häng med och läs om allt som kläms in under denna händelse.

Gatebil arrangerar tre saker som är speciellt intressanta för oss som håller drifting nära, Gatebil Drift Series och Breisladden samt kval till Gymkhana Grid. Dessa har fått mera utrymme till årets festival, och för att hinna med allt så drar allt igång redan på torsdagen den 13 juni. Men vänta nu torsdag? Ja du läste rätt.

Torsdagen innehåller besiktning och träning för Gatebil Drift Series.

Fredagen innehåller både kval och topp 16 i Gatebil Drift Series samt såklart frikörningen under större delen av dagen, kvällen ser vi kvalet för Breisladden. GDS kör samma slinga som förra året, dvs start i Mjölbykurvan och målet är framför den nya läktaren, Breisladden kommer att köras i Pariserkurvan. Samtidigt som GDS köres så kommer även frikörningen att fortsätta då man delar av banan i två delar.

Lördagen innehåller dels tävlingen i Breisladd och under kvällen, så köres Gymkhana Grid. Den som vinner Gymkhana Grid får en plats i den stora tävlingen som just heter Gymkhana Grid, finalen kommer att köras i Polen den 7 september. Vinnaren i Breisladden får även en ärofylld titel då Mantorp Park firar 50 år, titeln man vinner är
”Mantorp Park 50års mästare: Drifting”.

Sen är det massor av andra händelser som frikörningen såklart, där man kan lufta bilen hårt. Eller titta på alla andra som piskar bilen på banan, sen har vi Gatebil Extreme med läckra och riktigt vassa banracingbilar.

Sen så får vi inte glömma att det är aftertrack fredag och lördag, samt större och bättre planerat område för utställningar och marknadsgator och scenområde, kort sagt 4 fullmatade dagar väntar besökarna på Gatebil Mantorp.

Vi kommer vara på plats, passa på att ta en minisemester på Mantorp Park den 13 – 16 juni.

Text & Bild: Henrik Andersson, Driftzone