Gatebil satsar på storslagen säsongsfinal

0
335

På Mantorp Park laddas det för säsongsfinal i slutet av månaden och det verkar bli ett storslaget evenemang!

Eller vad sägs om en Gatebil Drift Series-tävling med inte mindre än närmare 40 anmälda svenska förare, plus några danska som kommer för att prova lyckan mot svenskt motstånd. Några av danskarna har meriter från Drift Masters European Championship, vilket även några av de svenska förarna har. Jocke Andersson och Pontus Hartman är två som meddelat att man kommer. En 32-stege planeras och topp 16 kommer att köras under kvällstid i mörker med upplyst bana och ljusshow. Banan blir, enligt Gatebil.no, densamma som i augusti, vilket innebär Mjölbyslingan i vänstervarv eller mot den normala körriktningen.

Hinner Rickard Ivars få ordning på bilen innan tävlingen? I augusti gick den hellre än bra.

Gatebil Track Days är inte öppet för publik, men för dig som har bilen i ordning är det ett bra tillfälle att få mycket körtid. På evenemanget i augusti var det ungefär 1/3 av det normala antalet bilar, och mycket talar för att det blir något liknande även i september. Gott om tid att träna alltså, på Mantorp Parks snabba bana.

På söndagen körs Breisladden så som oftast varit brukligt, med kval på morgonen och final efter lunch. Öppet för alla som har köpt frikörningspass för helgen. Brukar vara en härlig blandning av tävlingsförare och frikörare som tar chansen att få klå sina mer kända kollegor.

Viktor Andersson vann Breisladden i augusti, men en som klev fram och presenterade sig för allmänheten var Robert Åhäll.

För den som är intresserad av att visa upp sin utställningsbil kommer även att få möjlighet att visa upp den då Gatebil Showgarden återkommer, även denna gång i samarbete med ARN Racing.

Bild från Gatebil Showgardens parad 2019.

DriftZone kommer såklart att vara på plats och leverera material till er som inte kan besöka evenemanget!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Dennis Flink, Christer Hägglund – DriftZone.se

Omslagsfoto: Henrik Andersson – DriftZone.se