Gatebil ställer in sommarfestivalerna

0
50

Igår kom beskedet från Gatebil att man ställer in festivalen på Mantorp Park i juni samt de två festivalerna på Rudskogen i juli och augusti. Sedan tidigare har festivalen på Vålerbanen i maj ställts in.

Gatebil Taxi

Beskedet var väntat vad gäller de norska festivalerna, då de norska myndigheterna gick ut den 25 april med besked om ett fortsatt förbud mot kultur- och idrottsevenemang fram till den 1 september.

I pressmeddelandet lämnar dock Gatebil en liten öppning för att man kan genomföra någon form av event, då det hela formuleras som att festivalerna ställts in i den form de brukar ha. Eftersom evenemang med upp till 500 personer kan tillåtas så kanske det kan röra sig om frikörningsevent med förare och 1-2 mekaniker, eller något annat.

Det blir nu Gatebil på Mantorp Park i september som ser ut att bli den enda festivalen säsongen 2020. Det finns just nu inga uppgifter om Gatebil Drift Series kommer att genomföras som en enda deltävling vid den festivalen eller om serien utgår helt och hållet 2020.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Göran Röjhagen – DriftZone.se
Källa: Gatebil.no