Kval i Gatebil Super 3

0
713

På torsdagskvällen var det kval i lagtävlingen Super 3 på Gatebil Rudskogen. En hel del svenska lag hade anmält sig och även några svenskar tillsammans med andra nationaliteter.

Team Toyota, Tor Arne Rignes, Ola Jæger och Fredric Aasbø

23 lag var anmälda och 21 lag kom till start och fick poäng. Tolv av dessa har en plats i fredagens final.

Plac, lagnamn, förare, bästa poäng
1 Team Toyota F.Aasbø/O.Jæger/T.A.Rignes 93
2 Fjesnissene F.Øksnevad/E.A.Bogen/J.Aabech 89
3 The Believers O.H.Helstad/Ø.Nilsen/J.Johnsen 87,3
4 Team Symetra ZF Racing A.Øvergaard/Ø.Borgen/J.Waagaard 82
5 Team Eventcenter Seelisberg Y.Meyer/N.Maunoir/R.Stöckli 79
6 Two And A Half Men P.Nygren/T.Averstedt/D.Mellqvist 78,7
7 No Rubber Racing M.Johansson/H.Johansson/T.Nyqvist 78,3
8 Singel Swingers J.Eifrem/D.Schulze/J.Mellander 77
9 Team Monster Energy 1 N.Maunoir/D.Illiyk/R.VanGhoten 75,3
10 Team Bajas H.Ougland/M.Stångberg/T.Peltola 75
11 It’s A Game Of Inches, Just Ask The Speakers O.H.Hasdal/P.Elnes/S.Gjerløw 74
12 RFS-Performance A.Lægreid/P.Lauvås/M.Furberg 74


13 Team Preqas J.Eidsmo-Sand/D.Mønster/R.Alsaker 73,7
14 Dolls With Balls I.Moen/H.Taylor/L.P.Knutsen 70,7
15 Raskeguttene M.Andersson/P.Johansson/E.Andersson 70,6
16 The Hot Dingos E.Broström/A.Lilja/M.Eriksson 70,3
17 The Misfits L.C.Westby/C.Linnarsson/A.Olsen 66
18 Team Smokemakers S.Olsen/M.Vonka/P.I.Frigstad 64
19 Drift To The Future A.Hay/D.Enarsson/P.Naeslund 63,3
20 Ponies And The Bandits R.Møller/M.Rayes/H.Isaksson 55
21 Datsun Racing Squad T.A.Kvia/H.Berentsen/S.Erga 21,7

Det mycket omtalade tjejlaget Dolls with balls, med Iren Moen, Hunter Taylor och Linn Petrine Knutsen, hade ett tufft kval. I första kvalrundan körde Hunter Taylor av och den rundan blev därmed spolierad. I andra höll laget ihop bättre och gjorde enligt kommentatorerna sin bästa runda på hela dagen. Avståndet var dock lite för stort för en poäng som skulle räcka till en topplacering, men 70,7 poäng gav en 14:e plats.

No Rubber Racing med Thomas Nyqvist, Henrik Johansson och Mikael Johansson hade en rejäl sammanstötning i sin första kvalrunda, vilket ledde till en skadad akter på Henrik Johanssons BMW och en skadad front på Mikael Johanssons. Otroligt nog fick de båda johansönerna ihop sina bilar till en kvalrunda till, som gick bättre och gav 78,3 poäng och en sjunde plats.

Ponies & The Bandit, Rasmus Möller, Henrik Isaksson och Michel Rayes

Ponies & The Bandit, med de två Pony Drift-förarna Michel Rayes och Rasmus Möller, samt den självutnämnde banditen Henrik Isaksson hade problem med linjerna och fick inte till något riktigt bra försök av de två. Med 55 poäng i båda hamnade man på en tjugonde plats av de totalt 21 lag som fick poäng.

I laget Raskeguttene hade Thomas Nyqvist hoppat in och ersatt Fast Mike Andersson, tillsammans med Patrick Johansson och Emil Andersson. Laget gjorde två rundor utan att få till något perfekt. 70,6 poäng och en femtonde plats.

Laget Drift To The Future bestod av Anders Hay, Daniel Enarsson och Pontus Naeslund. I första rundan fick Enarsson problem och tappade fart, vilket ledde till oreda i laget. I andra rundan hade Enarsson sannolikt fortsatt tekniska problem och ersattes av Tony Averstedt, som tillsammans med Anders Hay och Pontus Naeslund gjorde en runda som avslutades hyggligt efter en stökig start. 63,3 poäng och en nittonde plats.

Team Bajas, Helge Ougland, Teemu Peltola och Mårten Stångberg

Team Bajas, med Helge Ougland, Mårten Stångberg och Teemu Peltola, gjorde ett första försök som var fullt godkänt, lite långt avstånd men fin symmetri och snyggt med mycket rök. I andra rundan gick en del i hjulupphängningen sönder på Mårten Stångbergs bil som gjorde att den rundan gav låg poäng. De 75 poängen från första rundan räckte till en tionde kvalplats.

The Hot Dingos hade en av tävlingens mest intressanta fordonsuppställningar, med Mattias Eriksson först i sin Volvo 245, sedan Andreas Lilja i en Toyota Supra och sist Elias Broström i en BMW E30. Laget hade lite problem att hålla ihop det med hastigheten. 70,3 poäng som bästa resultat och en sextonde plats.

Two and a half men, David Mellqvist, Patrik Nygren och Tony Averstedt

Two and a half men, bestående av David Mellqvist, Patrik Nygren och Tony Averstedt körde två helt bra rundor med väldigt jämn poäng. 78.3 i första och 78,7 i andra gav en sjätte plats och därmed bästa svensklag.

The Misfits med där svenske Calle Linnarsson ersatt Emil Lilleslåtten, tillsammans med Lena Charlotte Westby och Andre Olsen, hade ett stökigt kval där Linnarsson snurrade i ingången till breisladdskurvan i andra försöket. 66 poäng och en sjuttonde plats.

Singel Swingers, Dominik Schulze, Jonas Mellander och Jimmy Eifrem

För Singel Swingers, med Jimmy Eifrem, Dominik Schulze och Jonas Mellander gick det bra i första försöket. I andra snurrade Dominik och Mellander hamnade på innerplanen. Dock utan att någon av bilarna körde ihop. 77 poäng från första rundan räckte till en fin åttonde plats i kvalet.

Bäst i både första och andra omgången var de två tidigare årens vinnare Team Toyota, med Tor Arne Ringnes, Ola Jaeger och Fredric Aasbø, som också blev kvaletta i domarnas ögon. Med 87,3 i första och 93 poäng i andra var man enda lag som tog sig över 90-poängsgränsen.

Ikväll (fredag) kl 19.00 går finalen.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se