Micke Landgren: ”Kul att man svarvade ihop en bra runda under press!”

0
282

En annan förare som lyckades bra i Breisladden på Rudskogen men som kanske inte är välkänd av er som följer svensk tävlingsdrifting är Micke Landgren.

Micke, berätta lite om hur du laddade inför ditt kvalåk och hur själva åket kändes.
-Uppladdning innan bestod väl mest av mental övertalning av mig själv att bara slappna av och köra. Hade en liten plan i huvudet på hur det hela skulle gå till, men det blev inte riktigt så. När man väl stod där på startlinjen och flaggan höjdes så gick det bara på ren känsla. Och flytet fanns där och repan satt väldigt bra. Det kändes riktigt skönt.

En så bra placering som delad 14:e plats av nästan 200 startande måste kännas bra?
-Ja, det var riktigt kul att man lyckades svarva ihop en bra runda under press och har fortfarande lite svårt att ta in hur bra det gick.

Vet du vilken placering det blev till slut i tävlingen?
-Slutplacering har jag inte sett något resultat ifrån ännu. Men jag lade mig helt fel i initieringen och fick därmed en dålig linje, så det blev inte riktigt som jag tänkte.

Är det här din största tävlingsframgång?
-Ja, det är det! Har ställt upp två gånger tidigare i samma tävling men då har nerverna inte riktigt hållit, så det var riktigt skönt att visa vad man går för.

Berätta lite kort vad det är för bil du kör.
-Jag kör en Nissan S14 med 2JZ motor. Lämnar ca 600 hk med den setup jag kör nu. Växellådan är en 6 växlad BMW diesel låda. Bakvagnen kommer från Nissan Skyline R34 GTR.

När får vi se dig på något svenskt event nästa gång?
-Har inte beslutat vad nästa körning blir, men hoppas på att kunna komma iväg till GTR Motorpark i år och prova den banan då jag aldrig kört där. Den verkar riktigt rolig!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Alen Demirovic – DriftZone.se