Petter Lauvås: ”Jag är otroligt tacksam, Kenneth är fantastisk!”

0
246

Petter Lauvås stod för en riktig bragd när han i lånad bil och stenhård konkurrens vann Breisladden på Rudskogen under söndagen.

Vi fick tag i Petter precis när han kommit hem och var riktigt trött, men han tog sig tid att svara på våra frågor för er läsare!

Vinnargänget från Breisladden, fr v ägaren till vinnarbilen Kenneth Nornes, Martin Pyramiden Poorhamidi, en mycket glad Petter Lauvås och Petter Elnes.

Grattis till segern i Breisladden!
-Tusen tack!

Du hade problem igen med motorn till nya bilen. Vad hände?
-Problemet var att oljan inte rinner tillbaka till tråget, och därmed suger oljepumpen luft och gick torrt. Vi kommer att lösa problemet nu. Men det har aldrig varit ett problem förut, så det var väldigt konstigt…

Den nya motorn fick du hjälp med genom crowdfunding, fans som skickade pengar. Hur ser ekonomin ut i och med detta ras?
-Ja, den insamlingen var helt fantastisk, alla pengar gick åt… förhoppningsvis är detta inte ett lika dyrt ras som förra gången, så vi kan använda många delar igen, förhoppningsvis.

Innan kvalet fick du ett erbjudande från Kenneth Nornes. Berätta hur det gick till. Tvekade du att tacka ja?
-Ja, jag tvekade lite eftersom jag tyckte att det var för drastiskt för honom att dra sig ur tävlingen för att jag skulle köra. Men han kom tillbaka lite efteråt och sa ”nu har jag bestämt att du ska köra” och det var inte som jag inte ville, så då blev det så. Jag är otroligt tacksam, Kenneth är fantastisk!

Delad kvaletta i en lånad bil är ju helt fantastiskt. Hur gick det till?
-Bilen jag körde tidigare, Skyline R34 GTR, köpte jag av Kenneth, och han har byggt sin BMW mycket likt när det gäller köregenskaper som Skylinen. Samma sak som jag har gjort med S14, så bilen passar både min och hans körstil!

Idag tog du det vidare och vann hela tävlingen, beskriv känslan när du vann.
-Jag blir alltid väldigt nervös när jag kör min egen bil, men det var något speciellt den här gången. Lite mer ”go hard or go home”-inställning kanske? Det fungerade i varje fall! Otroligt roligt, och mycket tid bakom ratten i både hans och min bil.

Vad är nästa tävling för dig nu?
-Nästa lopp är NDC Norwegian Drift Championship på 3 veckor i Lillesand. Vi kommer att försöka uppnå det

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Martin Pyramiden Poorhamidi – Boosted Magazine