Spännande upplösning i Breisladden på Mantorp

0
257

Det blev en spännande upplösning, när de 153 förarna i kvalet blivit 20 till finalen och sedan minskade till sex och sedan till tre. När allt var slut kom en i taxi.

De 20 förarna som gick till finalen var Erik Kagg, Teemu Peltola, Alexander Granlund, Tony Averstedt, Philip Ågren, Örjan Nilsen, Rickard Ivars, Stian Bjorgeengen, Henrik Isaksson, Odd-Helge Helstad, Fredrik Myhre, Ole Morten Davanger, Petter Elnes, Jonas Franzen, Victor Joensuu, Marcus Furberg, Mårten Stångberg, Fredrik Lundberg, Alvin Lægreid och Stian Rudstuen

Att förarna är laddade inför den prestigefyllda Breisladden råder det inga tvivel om. Efter att fyra förare kört var det bara Alvin Lægreid som hållit sig på banan. Stian Rudstuen snurrade i Paris-kurvan, medan Fredrik Lundberg och Mårten Stångberg åkte rakt fram i kurva 1, där Mårtens krasch var riktigt dramatisk.

Vidare till top 6 gick Alvin Lægreid, Stian Bjorgeengen, Alexander Granlund, Marcus Furberg, Odd-Helge Helstad och Henrik Isaksson. Här gick det bättre och förflöt utan avkörningar eller haverier.

När de sista tre skulle presenteras drabbades man av manfall. Markus Furberg, Henrik Isaksson och Alvin Lægreid var de tre som gick vidare till sista omgången, men Alvin blev tvungen att kasta in handduken på grund av tekniska problem. Markus och Henrik körde sina rundor och blev sedan kallade till att komma framför läktaren för att vinnaren skulle presenteras. Markus uppmärksammade inte det utan körde förbi och fick vända och komma tillbaka, medan Isaksson också drabbats av motorhaveri och fick ta taxi.

Där avslöjades det att det var Markus Furberg från Norge som vunnit årets Breisladd på Mantorp! I och med att Mantorp Park firar 50 år i år vann man en speciell titel, samt tillgång till banan en heldag. Grattis Markus, välförtjänt efter bra körning! Grattis också till tvåan Henrik Isaksson och trean Alvin Lægreid.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Wilfried Butin, Christer Hägglund – DriftZone.se