Stort startfält slogs om kvalplatser till Breisladden på Gatebil Rudskogen, svenske Mikael Johansson kvaletta.

0
383

192 bilar anmälde sig till kvalet för Breisladdstävlingen på Gatebil Rudskogen. Det var ett massivt gäng som alla hade ett mål i sikte – att ta första kvalplatsen. Men vem tog kvalvinsten? Den tog vår svenska Mikael Johansson hand om.

I annonseringen så kallar Gatebil denna tävling för VM i Breisladd, det är en tävling som har funnits med i Gatebilsvärlden länge. Den är även populär då den inte är riktigt lika strikt med många regler utan lyckas du som förare göra något spektatulärt, så kan bedömarna premiera dig för det.

Kvalet som kördes under dagen (lördag) gav publiken en vass show med nästan 200 bilar i startledet, men vem tog första plats? Det ska vi ta reda på nu och även tvåan och trean.

Etta kom Mikael Johansson, andra plats tog Kim Söndergaard, trea kom Emil André Bogen, fyra blev Odd Helge Helstad och som avslutning på topp 5 kom Tor Arne Kvia. Det är 33 förare som går vidare till tävlingen imorgon söndag, bilden under visar vilka det blev.

30 stycken går alltså vidare till finalen som köres på söndagen den 14 juli, vem tror ni vinner VM i Breisladd?

Tillägg, vi har fått information om att tre till kommer att köra breisladden imorgon då dessa fick samma poäng (77), dessa är Marius Humlejaer, Kennet Formo och Philip Ågren som tillsammans med Lasse Torneby. Så bilden ovanför är numera uppdaterad till den rätta.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Björn Billsten, Driftzone