Team Toyota försvarade Super 3

0
488

I årets upplaga av Gatebil Super 3 hade de 20 startade lagen blivit tio i torsdagens kval. I fredagskvällens final skulle en vinnare utses, där vart och ett av lagen först fick ett försök och poängsattes av domartrion Ryan Lanteigne, Arnfinn Sundin och Mattias Jönsson, för att därefter bli sex lag till semifinal.

Team Toyota. Foto: Björn, Gatebil.no

De sex lag som gick vidare till semifinal var:

TEAM TOYOTA – F. Aasbø/O. Jæger/T. A. Ringnes

TEAM MONSTER ENERGY – S. Baggsy/Biadiono/L. Woodham/Sultan

SMOKEY AND THE BANDITS – K. Moen/O. H. Helstad/P. Eriksen

ETHANOL BREATHING RUBBER DUCKIES – A. Øvergård/Ø. Bogen/H. Isaksson

HGT PRECISION DRIFT TEAM – J. Waagaard/F. Sjödin/R. Alsaker

TEAM SENDIT – M. Stångberg/C. Erlandsson/T. Nyqvist

Efter en kort paus med underhållning var det dags för nästa körning. Även här gick man i bakvänd resultatordning, med Team Sendit först ut. Efter semifinalen stod det klart att samma tre lag som placerat sig i toppen efter första rundan låg i topp även efter semifinalen, det vill säga Team Toyota, Smokey and the Bandits och Team Monster Energy.

I finalen fick en i Team Monster Energy problem så det kom först bara två bilar, och den tredje kom ett tiotal sekunder senare. Smokey and the Bandit gjorde en riktigt bra körning med närhet, symmetri och mycket rök. Men sedan kom Team Toyota och visade att gammal är äldst. Med en prestation som får anses vara mycket nära perfekt stod det ganska klart att man skulle försvara segern från 2016.

Alla tre teamen fick ställa upp på banan och slutresultatet meddelades.

1. TEAM TOYOTA – Fredrik Aasbø/Ola Jæger/Tor-Anders Ringnes

2. SMOKEY AND THE BANDITS – Kenneth Moen/Odd Helge Helstad/Petter Eriksen

3. TEAM MONSTER ENERGY – Steve Baggsy Biagioni/Luke Woodham/Sultan

Glädjen gick inte att missta sig på hos världsmästaren Fredrik Aasbø. ”I vanliga fall är det 1000 saker som kan gå sönder. Nu är det tre tusen, för det är tre bilar. Vi har kört sönder två turbos, hela dagen har varit en prövning, men nu står vi här” sa Aasbø till Gatebils livesändning.

Grattis Team Toyota!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se

Foto: Björn – Gatebil