Alexander Lonz: ”Jag spenderar största delen av fritiden i garaget.”

0
438

I en liten serie har vår reporter Annicka Tengquist träffat några gräsrotsförare på en DriftBash, och låter dem berätta lite om sig själva, om sina bilar och framtidsplanerna inom drifting. Först ut är Alexander Lonz.

Berätta lite om dig själv.
-Alexander Lonz heter jag. 29 år gammal. Uppvuxen i Kilafors men bor nu i Bollnäs i Hälsingland, med sambo och en son. Jobbar som bilmekaniker på en VW- & Skoda-verkstad i Bollnäs. Jag spenderar största delen av fritiden i garaget. Men garage/bilhobbyn kan nästan anses som ett andra jobb när jag tänker efter, hehe. Jag försöker hinna med lite jakt på hösten/vintern. Det kan vara välbehövligt med ett avbrott från bilarna.

Berätta om din bil.
-Bilen jag har är en Nissan 200sx s13 med m60b40 turbo, BMW V8. När jag köpte bilen för 5 år sedan var den i stort sett original motormässigt. Men det var ju tråkigt med lite effekt. Det planerade turbobytet spårade ur fullständigt när jag fick kontakt med en av mina sponsorer GzRacing. Det blev en smidd motor som lämnade 410 hästar på hjulen när det var klart. Här någonstans insåg jag att det var roligare med drifting än att åka på gatan.

BMW M60 V8

Jag körde med den motorn i 3 år men kände att 1.8 liter var för lite volym. Det landade till slut på en V8 från BMW. Den som nu sitter i bilen. Den nya motorn lämnar 557 hästar och 810 nm på naven och är mappad av Joakim på GzRacing. Bilen har blivit byggd och ombyggd flera ggr under dessa 5 år.

Hur länge har du driftat?
-Driftat har jag väll gjort aktivt i 3 år med gamla bygget, med ett avbrott för det nya bygget. Idag var andra gången jag körde med bilen med nya motorn och det andra som byggts om.

Varför valet av bil?
-Varför just en s13 då? Jaa, jag får väll skylla på en vän som tyckte att jag skulle köpa en s13. Jag hade aldrig ägt en japansk bil och inte heller en bakhjulsdriven bil så det kändes roligt att testa något nytt.

Kommer du köra på några event i sommar förutom DriftBash?
-Jag har inget event spikat, men jag ska försöka få en plats på Lunda. Men mer ska det köras i år i alla fall!

Hur ser framtiden ut?
-Framtidsplanerna är att jag ska tävla nästa år. Eftersom jag inte tävlat tidigare så blir det Sverigecupen jag siktar på.

Sponsorer: GzRacing. Wfab.

Instagram: A.Lonz

Text: Annicka Tengquist – DriftZone.se
Foto: Henrik Lindberg, Annicka Tengquist – DriftZone.se