Bildextra: Driftbash 25 april 2020

0
183

Lördagen den 25 april så körde SWR Motorsport sitt event Driftbash, men denna gång så var eventet annorlunda. Det är Covid-19 och dess härjningar som gjorde att driftbash kördes helt utan publik och med max antal på 50 st.

I enlighet med råden från myndigheten och tillståndsgivaren så fick SWR Motorsport tillåtelse att köra Driftbash, under förutsättningen att rekommendationerna följdes. Så ingen publik fick komma in, och man hade ett max på antalet förare samt personer runt teamen som fick köra. Utöver detta så hade man restriktioner på depåuppställningen där det skulle vara 4 meter mellan fordon, förarmötet gjordes digitalt. Allt för att undvika möte med större grupper av människor och samtidigt riskera att någon bär på smitta.

Inför eventet så publicerade även SWR Motorsport riktlinjer och bra information kring viruset och hur man bör göra om man känner sig sjuk. Men nog om tråkigheterna som Covid-19 medför, det blev Driftbash och man såg på förarna att det var efterlängtat. När gröna flagga vajjade så rullade körningen på och avbröts endast en kort stund för bärgning och lunch.

Vädret däremot visade sig i typisk april stil med kalla vindar och en sol som nästan värmde, men vad gjorde det egentligen när man nu äntligen får chansen att fota drifting för första gången denna säsong. Jag kände inte kylan förrens i bilen påväg hem från eventet..

Denna bil tillhör väl kanske inte den plattform som oftast byggs driftbil på, men häftig att se och den var vass med bra klipp i motorn.

Det är en självklarhet att se BMW vara på plats i mångfald då chassit är populärt i drifting, den version som dock börjar försvinna är E30. Men denna var häftig och såg riktigt ut att vara riktigt fint byggd.

Vi får ju inte glömma vår svenska klenod som heter Volvo, det var några på plats och bilarna fick bekänna färg nu när förarna verkligen ville bränna däcken.

SWR Motorsport kommer köra en träningsdag på Malma den 16 maj igen, dock så är fortfarande restriktioner på plats så det är föranmälan och ingen publik som gäller. Förhöjd anmälningsavgift är det då också, mer om det kan ni läsa om på SWR Motorsorts facebook sida.

Galleri från dagen ser ni här under, det kommer även ut ett album på vår facebooksida som ni såklart följer? om inte så in och följ!

Text & Bilder: Henrik Andersson – Driftzone