Blåsig avrostning på Mittsverigebanan

0
386

BUS1 är, som många säkert redan vet, en form av frikörningsevent som arrangeras av Full Fart Event AB på Mittsverigebanan, strax söder om Härnösand. Under torsdagen kickade man igång säsongen med en heldags-”avrostning”, där körsugna entusiaster och träningssugna tävlingsförare får chansen att skaka av sig rattrosten och få in lite mer finlir i körningen inför den kommande säsongen.

Ett fåtal driftare hade hittat till Mittsverigebanan denna blåsiga torsdag, bland de mer namnkunniga så kände vi igen bland annat Herman Jansson, men även förra årets segrare i Sverigecupen, Johan Andersson. Någon direkt ringrostighet fanns inte att skåda hos någon av dessa förare, men så har ju säsongen faktiskt redan börjat och rattrosten är sedan länge bortskakad.

För den lokale, eller mer trogna BUS1-besökaren, så var det kanske jämtländske Jesper Ljungkvist som var den som gav flest höjda ögonbryn. Jesper har nämligen så gott som alltid på BUS1 (och dess föregångare Onsdagsbus) setts bakom ratten på någonting fyrhjulsdrivet, men dagen till ära chockade han publiken genom att köra bakhjulsdrivet. Och någon ringrostighet, det såg vi inte där heller.

Någonting vi ser fram emot, som våra uppmärksamma öron snappade upp under dagen, är att team J. Andersson Drifting utökar teamet genom att lägga till ytterligare en förare, nämligen lillasyster Stina Andersson. Ett intressant tillskott som vi hoppas få se på banorna inom kort, hennes bil ska nämligen provköras redan kommande vecka.

Text: Erika Näsberg – DriftZone.se
Foto: Erika Näsberg – DriftZone.se