Blir du sveriges första Shootout King?

0
235

Nu på söndag så kommer Lunda att fyllas med ett antal förväntansfulla förare, då köres Lunda Drift tryout som arrangeras av SWR – Motorsport. Konceptet är bra och tävlingsformen är bra upplagd.

Söndagen den 25 augusti så köres tävlingen Lunda Drift Shootout, på Lunda som ligger strax utanför Uppsala. Denna tävlingsform som är en enklare variant av Drift Sprint, ger alla förarna chansen att visa upp sig ordentligt. Tävlingen har dessutom en vass prispall där de förare som ställer upp, har chans att vinna rejält med 10000kr till vinnaren, tvåan får 3000 kr och trean åker hem med 2000 kr.

Hur kommer tävlingen att gå till då? Upplägget som ni hittar på SWR Motorsports FB sida är följande:

Varje förare har 3st testrundor 
Varje förare har 3st tävlingsrundor köres som omgång1 omgång2 och omgång3
Dvs 3×3 =9 tävlingsrundor, däck får bytas mellan omgång men ej mellan repor Annat än vid punktering.
 
Bedömningen och poäng: De två bästa rundorna räknas
2st bedömare 25p per bedömare tot 50p vinkel stil fart
5st zoner som ger 10p st
Max poäng per runda100p

Drift ShootOut på Lunda, tävlingen är en enkel och avslappnad variant av DriftSprint konceptet. Enkelt och snabbt tävlingsupplägg med singelrepor. Alla kan vara med bara bilen klarar vår enkla säkerhetsbesiktning. Då vi kör singelrepor, så krävs ingen bur, inget ljudkrav heller. 

Minsta antal deltagare 20st, max antal 40st. Anmälningsavgift 1000kr inkl frikörning på eftermiddagen. Sista anmälningsdag Torsdag 23/8 kl15.00, startnr och tillika startordning lottas Torsdag 23/8

Vi bad Peter Sandström om en kommentar inför Drift Shootout på Lunda.
– Jag hoppas vi får ihop förare till söndag, det är lite tunt än 8-10st vilket inte är konstigt när alla dekalåkare är på Gatebil i norge eller Gymkhanadrift i östersund. Vi behöver 20st anmälda för att kunna köra shootout. Så gräsrötter ta er chans och kom och sätt standarden på sveriges nyaste Drifting koncept, Det är nu ni kan visa dekalåkarna vilka som är svensk drifting. Min tanke är att Shootout ska bli en årlig återkommande tävling vid 1-2 tillfällen per år på lika många banor. Så detta är inte någon dagsslända utan mitt sätt att ge tillbaka till svensk Drifting, avslutar Peter med.

Tidsschemat för dagen:
10.00 Besiktning
11.00 Förarmöte och Trackwalk
12.00 Testrundor 
13.00 omgång 1
13.50 omgång 2
14.40 omgång 3
15.30 Prisutdelning
15.45 Frikörning

Så alla ni som vill testa detta koncept av tävling, se till att anmäla dig så du inte missar en plats, det kanske är just du som blir den första Shootout Kingen. Länk till anmälan https://simplesignup.se/event/154985

Mer info finns på SWR Motorsports FB sida: https://www.facebook.com/swrmotorsport/

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: SWR – Motorsport