Dags för premiär på Hultsfred Drifttrack

0
2458

Richard Loord har precis kommit hem från SDC premiären på Mantorp Park. Siktet är nu inställt på att få klart Hultsfred Drifttrack inför premiären den 12-13/5. Vi passade på att fråga om detta event i vår intervju med Richard.

På er facebooksida så ser man att ni arbetar intensivt med att utveckla banan. Vad blir nytt för i år?
-I år har vi lagt över 200kvm asfalt på några ställen kring banan. Ändrat på inloppet till bansträckningen. Skaffat oss fast ström. Tagit bort sandvallen och ersatt den med mur istället så banan blir renare. Sekretariatet och kiosk har en ny placering. Depån har vi plöjt upp lite till. Det är ett massivt arbete vi lägger på våran driftingbana varje år och sedan säger vi ”nu duger den fint” sedan lägger vi ner lika mycket tid året efter igen. Vi vill helt enkelt växa och sätta Hultsfred på kartan.

Vilka är välkomna att köra era event?
-Alla är välkomna att köra from 12 år. Är du över 16 och innehar körkortstillstånd krävs ingen förhandsgodkännande. Dom som är mellan 12-16 vill vi ha kontakt med innan körningen så vi kan stämma av med föraren vad gäller säkerhet samt körkunskaper. Vill bara komma och uppleva eventet på plats så finns det mat att köpa. Om man ska fotografera så behöver man ha med sig en egen fotoväst samt kunskaper om hur man uppträder på banan.

Hur länge har Driftdays funnits?
-Driftdays är ett begrepp vi tagit fram då vi kör under mer än en dag. Det drog väl igång för 3-4 år sen om jag inte missminner mig.

Intresset för eventet har även nått över till Danmark.
-Ja, i skrivande stund är det tre förare som kommer komma upp till Hultsfred. Anders Scharff med sin 550hk starka S13, Lars Harden kommer köra med sin Skyline R32 och Benjamin Mortensen i sin E36 med 600hk. De blev direkt intresserade av Driftdays för att det hålls under mer än en dag.

Hultsfred Drifttrack kommer hålla i följande event under 2018:
12-13/5 Hultsfred driftdays
2/6 Hultsfred Summermeet
14-15/7 Hultsfred driftdays,Breisladdentävling
4-5/8 Hultsfred driftdays,Sverigecupen,DM drifting

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Sebastian Rosander