Daniel Lavmans nya garageprojekt

0
90

DriftZone gjorde ett besök hos Daniel Lavman i början av 2018. Då var det Elmia som hägrade och en plats i Works monter

Se den artikeln här. Då delade Daniel garage tillsammans med några andra i Malmö. Nu har han flyttat hem bilarna till sin och sambon Mathildas gård i Löberöd, där han byggt om en bit av ett stall till ett välorganiserat garage, där var sak har sin plats. Det var en upplevelse att passera genom ett stall med ett 20-tal hästboxar för att sedan öppna upp dörren till ett hemtrevligt och välstädat garage.

Att ha garaget hemma på gården tycker Daniel är väldigt positivt då det sparar cirka en timme i körtid till och från det gamla garaget. Framförallt underlättar det mycket då han har två små barn hemma som tar mer tid än när han och Mathilda var själva. Att ha garaget hemma är det som fått Daniel att kunna fortsätta med sina bilar. Han är i garaget så mycket han bara kan och en vanlig vecka är han ute varannan kväll mellan ca kl 21-03. 

På frågan om varför Daniel valt att döpa sin BMW E30 till just ”Dirty”, svarar han: 

”Jag tänkte att den skulle vara jävligt rå och lite olaglig”.

Julen 2008 köpte han sin E30 som då blev hans övningsbil, som samlat många minnen, vilket gör det svårt att sälja den. 

Daniel har även en tredje BMW där bygget förmodligen kommer påbörjas nästa vinter som beroende på tid och ekonomi, kommer ta ett till två år att göra klar. Han menar också att den då kommer att bli extremare än E30 eftersom att allt han lärt sig på sin E30 kommer han göra ännu bättre på nästa bil. Då kommer även delarna att vara dyrare eftersom han inte vill att det ska vara sämre eller likadant som E30.

Daniel har ett företag som heter DL CustomWorks, som tillverkar delar, bland annat två olika skärmkit till E30, olika kjolpaket, chassi, skärmar och bashbars. Företaget har sålt kjolpaket till USA, England och Norge. Detta gör han som extrajobb utöver sitt vanliga arbete och framöver är tanken att göra ännu större jobb åt folk.

Än så länge har inte Daniel satt några speciella planer inför 2020 mer än att kunna köra så mycket som möjligt med sin Dirty E30 och att hans andra BMW, som ska användas som ”söndagsmys-bil”, ska vara ihopsatt. Har han tid över vill han även komma igång med att bygga 1-serie.

Text: Amanda Ewesson – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se