Dennis Lened: ”Min hobby är att walltapa allt…”

0
819

Idag får ni läsa om Dennis Lened, killen som kallar sig ”jordfräsen” och beskriver sitt körsätt som ”gärna över sin förmåga”. En gräsrotsdriftare med en väl inkörd E30!

Staden Dennis lever i är Motala och till vardags jobbar han som truckförare, men är egentligen fullutbildad elektriker. Tyvärr hatar han el. Hur nu det går ihop…

Dennis, vad är det du kör runt i på olika driftingevent? 
-Jag kör en gammel go E30 som har fått smaka att den lever. Riktat upp den två gånger, och är, så vitt jag vet, den enda i Sverige som har tappat bakrutan på Mantorp två(!!!) gånger. Min hobby är att walltapa allt, så du förstår vad denna bil får gå igenom…

Berätta lite mer om denna E30. Har du för grejer i den? 
-540-bakvagn som är ombyggd för drifting, M3-växellåda, och en stackars M50 under huven som har gått i två år, under varvstopp utan oljebyten eller kärlek. Wisefab pryder framvagnen.

Utseendemässigt då, vad är gjort där? 
-Nu har bilen plåtbreddats, då man kan hitta mina gamla plastskärmar på olika banor i Sverige..

Har du några garageplaner för vintern? 
-Ja, jag ska i med en ny stackars M50 är redo att plågas med en alldeles för stor turbo.

Var kommer man att kunna se denna dynamiska duo kommande säsong då?
-I sommar ska jag köra på allt jag kommer över. Tanken är att göra i ordning buren för att kunna tävla, men det är inte prio 1. Jag vill ha roligt, ha skoj med mina vänner på banan, lägga feta repor i tid och otid.

Någon du vill skänka en tanke?
-Jag vill tacka min kära vänner, alla sura gånger man har fått riva lådan, byta drivaxlar, och laga skiten för att jag skulle kunna köra. Mina vänner är helt otroliga, på alla sätt. Jag är evigt tacksam till dem!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Andreas Harrisson – DriftZone.se