Drift Tryout på Lunda blev lyckad

0
1143

Under helgen så kördes det en Drift Tryout på Lunda, Uppsala. Vädret var bra och det var en hel del förare som passade på att köra, banan i Lunda är en bra bana för att träna och utveckla sig och sin bil.

Foto: Christer Lindhök

35 st bilar dök upp för en dag fylld med körning, SWR Motorsport hade dagen till ära hand om evenemanget tillsammans med S.T.A Drifting. Det var samtidigt finalkörning för Landracings Streetrace SM, på andra sidan vägen.

Vi tog kontakt med Peter Sandström på SWR Motorsport, och frågade han om hur dagen hade gått.

– Jag hade 4 dagar på mig att promota eventet DriftTryOut Lunda, vilket är namnet på de enklare drift event vi gör inom swrmotorsport. DriftTryOut har vi bla kört på Sviestad, Arboga flygfält, Lunda flygfält och Gelleråsen innan. Med 4 dagars förberedelse och en av mina trogna funktionärer Pontus Åhlund så kokade vi soppa på en spik och det blev som jag säger svinväl.

– 35 bilar är vad man kan köra max på Lunda, det är en svår bana att köra runt runt på så vi släpper på bilarna en och en och twin när de vill. Pontus Naeslund har lagt en riktigt fin slinga på Lunda som är riktigt ball för förare och publik.

Låter som en trevlig dag, Peter vill även passa på och tacka.

– Förutom förare, team och fotografer vill jag tacka Pontus Åhlund för en bra insats med eventet och min gamla vän och evenemangskollega Glenn Ocklund Landracing.se för chansen att återigen göra Lunda rökfyllt.

Text: Henrik Andersson, Driftzone
Bild: Christer Lindhök, lindhöks-foto