Driftbash Driftoberfest drog till sig flertalet bilar

0
1079

Driftbash Driftoberfest står det i kalendern den 6 oktober, undertecknad kastar sig in i bilen och börjar dra mot Strängnäs och slutligen Malmby Flygfält. Dagen ska fyllas med både Driftbash och Sverigecupen.

Om man mot förmodan, inte ser en volvo som är modifierad och gärna har lite egna lösningar på saker. Då är det inte riktigt Driftbash, lyckligtvis så blev vi inte besvikna då flertalet Volvobilar dök upp. Som denna tex med egentillverkad GoPro ställning, allt för att få en fräckare vy, fungerade det? vi hoppas på det men stilpoäng för bilen dock.

En annan sak som man ser på nästan alla frikörningsevent, är förare – eller passagerare som gärna vinkar, eller visar vinnartecknet. Vi har även sett vissa andra mindre lämpliga fingervisningar, men det är rätt kul att se.

Fri tolkning till denna bild, föraren låtsas vara blind – passageraren får istället guida föraren. Om det vore så, ja då fixar dessa två personer det klockrent (föraren öppnade dock ögonen direkt igen, det var bara fotografers tur att fånga precis när han blinkade)

Emil Vikman kom förbi och passade på att köra igenom bilen ordentligt, denna läckra best som låter riktigt läckert – samtidigt som den både ser vass ut och som den visade på banan. Bilen är riktigt vass och snabb, vi som var runt banan såg att bilen hade vridmoment så det räckte och blev över.

Denna biltyp är inte något man ser ofta, speciellt inte i drifting. Detta är en Volvo PV, som då har en något vassare motor. Det är en härlig syn att se denna drifta runt, tyvärr så körde den bara 4 varv. På det fjärde varvet så började bilen brinna, anledningen var att oljelocket hade flygit av så oljan började brinna när den kom i kontakt med avgassystemet. Men arrangörens funktionärer var snabbt på plats och släckte branden.

Funktionärerna var som sagt alerta och fixade detta smidigt, en annan bil som också tyvärr fattade eld. Var denna modifierade Nissan S14 med en herrejösses motor under huven. Men även denna gång så fixade funktionärerna detta galant.

Fort körde den, eller rättare sagt Magic Mike som det stod på bilen.

Vädret var faktiskt rätt ok, det är ändå oktober och kylan har börjat slå klorna i landet. Men vi hade sol och lugna vindar. 22 bilar kom och förgyllde dagen med hård körning och breda vinklar.

Diana Blomqvist från Driftfamily var en av dem, hon gav bilen rejält med gas och såg till att bränna däck.

Nu så återstår det inte många event innan vintern kommer, och vi hoppas att vintern går över snabbt så vi kan inleda säsongen 2019.

Text & Bilder: Henrik Andersson, DriftZone