Elvis om DriftBash 28: ”Vi hade en riktigt fin premiär!”

0
1300

För nästan exakt en månad sedan, 28 april, körde SWR Motorsport sin driftingpremiär på Malmbybanan utanför Strängnäs. Under helgen som kommer bjuder de in till DriftBash #29. Vi har tagit reda på lite fakta inför lördagen, med hjälp av SWR Motorsports promotor, Peter ”Elvis” Sandström.

Peter, hur gick årets DriftBash premiär, som ni hade för nästan så exakt en månad sedan?
-Vi hade en riktigt fin premiär och som alltid så fixade vädret till en solig dag på Malmby. Vi besiktigade in lite över 60 stycken bilar, vilket är ungefär det antal vi ligger på i snitt över hela säsongen. Vi har en inofficiell gräns på 70 stycken bilar, för att det ska kunna bli bra med körtid och kvalitet på eventet. Mantorppark hade sitt evenemang DotzDrift Break med RM/SM tävling samtidigt, så antalet frikörare får vi helt klart vara nöjda med. Ett antal förare kom faktiskt till oss istället runt lunch från Mantorppark, för att de ville köra på torr bana då regnet öste ner på östgötaslätten. Det var lite skoj!

Härligt att det gav bra resultat! Nu under helgen som kommer, kommer ni ju anordna DriftBash under lördagen. Vad kan publik och förare förvänta sig denna dag?
-Sol och uppehåll är beställt, så för publik är det bara att ta med sig solstolar och polare och komma och för att se Sveriges mest avslappnade gräsrotsdrifting!
-Förare kan se fram emot en svinväl dag med open pitlane hela dagen på banan. Som vanligt enkel säkerhets besiktning och få regler, viktigast att vi har kul och umgås. Även konbanan är planerad till denna körning.
Som alltid så finns det däckmaskin som ingår i anmälningsavgiften, samt däckförsäljning till riktigt konkurrentkraftiga priser för de som kör slut på däck eller inte hunnit handla.

Låter som att dagen kommer bli kanon! Vad har ni själva för förväntningar på helgen som kommer då?
-Vi räknar med ca 200 betalande publik samt 30-60 bilar som kör, lagom och gemytligt!

Som avslutning, vad mer för arrangemang står på schemat för er i sommar?
-Följande dagar kommer det bjudas på körningar på Malmby i sommar:
1/7 – Trackbash och konbana/Ta-superstage, nytt event för i år!
28-29/7 – Driftbash DriftFestival
29/7 – Sverigecupen Malmby, ny bana.
1/9 – Driftbash
6/10 – Driftbash, Driftoberfest

Mer info finner ni på SWR Motorsports facebook, instagram eller swrmotorsport.se

Avslutningsvis tackar vi Peter för pratstunden och han hälsar: ”Ta med polare och ett svinväl humör, så ses vi i röken boys’n girls!”

Text: Nina Josefsson – DriftZone.se
Foto: Christoffer F Pettersson – DriftZone.se