Felix Lindvall – ”Drömmen är att få köra Formula Drift!”

0
867

Felix Lindvall är 16-åringen som älskar att sladda brett och bränna däck! Några av er har säkert redan sett honom ge järnet på bana i sommar och mer av den varan kommer han förhoppningsvis ge oss framöver, för siktet är inställt på RM nästa säsong. DriftZone har fått en pratstund med Felix, kanske en blivande driftingstjärna.

Hur kommer det sig att du började köra just drifting?
– Det var nog genom min galna äldre kompis som jag skruvade åt. Ju mer tiden gick så fick jag såklart stort sug efter att själv få köra, ett ögonblick senare hade jag en egen bil och en driftinglicens som 14-åring!

Hur har resan sett ut sedan du bestämde dig för att ta driftinglicensen fram till idag?
– Resan har delvis varit en krånglig sådan. Jag har tillsammans med den bästa pappan i hela världen ägnat många långa dagar i garaget, vräkt ur sig många svordomar, men när man väl sitter bakom ratten är det så värt det. Jag ångrar inte det jag gör en enda sekund.

Säsongen som är just nu, vad har du deltagit i för tävlingar/events och hur har det gått?
– Denna säsong har jag deltagit i Hultsfreds Breisladdtävling, där kvalade jag otroligt nog in som 4a bland SM-förare! Leendet kommer alltid sitta kvar efter det, men tyvärr kunde jag inte fortsätta på grund av tekniska problem.

– Jag är dessutom precis hemkommen från Vallåkra där jag deltog i Gymkhana Challenge, är mycket missnöjd med körningen då jag inte kände att jag fick något flyt. Jag gjorde stora misstag varje runda, jag åkte ut ganska ordentligt när jag körde min battle mot Marius Andrusevicius. Oavsett så är jag nöjd då bilen funkade som den skulle och jag kunde fokusera på min körning.

Har du några fler tävlingar/events inplanerade i år?
– Jag kommer förmodligen inte delta i något mer denna säsong, men siktet är inställt på att köra RM-serien kommande säsong.

Berätta lite om din Volvo 760?
– Bilen är som sagt en 760, som sedan fått en M104 motor som är en Mercedes 6:a på 3.2 liter. Den styrs självklart utav ett MaxxECU, har TXR:s grejer överallt såsom framvagn, bakvagn, spakställ och handbroms.

Tänk 10 år framåt, vad för bil sladdar du runt i då?
– Förhoppningsvis kör jag en Nissan s13-14, men jag är inte så kräsen så det skulle lika väl kunna bli en Volvo Amazon.

Vilken tävling är drömmen att få delta i och varför?
– Drömmen är att få köra Formula Drift, det måste vara en sjuk känsla att få mäta sig med de stora grabbarna!

Om du får välja din topp-3 bland alla fantastiska förare att möta i en battle, vilka skulle det vara och varför?
– Oj, jag skulle valt att få möta David Skogsby, Alexander Granlund och självklart Fredric Aasbø! Det vore så jäkla häftigt att få möta de idoler jag hade redan när jag tog min licens. Man hade nog blivit lika nervklen som man var första gången man körde ut på banan!

Sista frågan, vad är det absolut bästa med drifting?
– Det bästa med driftingen är så klart gemenskapen!

Felix avslutar med att skicka ett tack till Maxxtuning, TXR Performance och AP Däckservice som är med och stöttar honom.

Vi tackar Felix för pratstunden och önskar honom stort lycka till i framtiden!

Text: Nina Josefsson – DriftZone.se
Foto: Alexandra Gröndahl – DriftZone.se