Hultsfred Summer meet & Sverigecupen 1-2 juni

0
368

Under lördagen genomfördes den andra deltävlingen i Sverigecupen. Egentligen blev detta årets första deltävling på grund av att deltävlingen på Hamrebanan blev inställd på grund av för lågt antal anmälda.

Dock var Sverigecupen endast en liten del av dagens körning. Det fanns gott om tid för alla som var där att köra. Hur det gick i tävling kan ni läsa i en tidigare artikel här på DriftZone. 

Söndagen kom, solen sken och DriftZone var äntligen på plats. Precis som förare så behöver även ni fotografer skapa oss en uppfattning om banan, platser att fotografera på och skapa goda relationer med förare och arrangörer. 

Detta blev vår fotograf Wilfrieds första tillfälle på Hultsfred Drifttrack. Han tyckte det var en bra bana med många fina ställen att stå på, men eftersökte fler vassa driftingbilar. 

Vi konstaterade att gräsrotsdriftingen är stor men att vi har blivit bortskämda med mycket däcksrök och galna byggen på tidigare event som vi varit på i år.

Variationen på förare var stor och besökarna fick se två SM förare som tränade. Jag hade förväntat mig fler eftersom detta var näst sista tillfället på banan innan deltävling tre i SDC. Christian Erlandsson besökte banan för första gången och testade nya inställningar i bakvagnen samt twinkörning med hemmaförarna Felix Lindvall och Daniel ”jagharprecisfyllt30” Ahlstedt.

Nästa tillfälle som man kan beskåda drifting på Hultsfreds Drifttrack blir den 20-21 juli. Då bjuds det på två dagars drifting och banans egna Breisladd tävling.

This slideshow requires JavaScript.

Text: Björn Billsten – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZones.e