Joakim Nordlander: “Jag är rätt målinriktad av mig”

0
1417

För Joakim Nordlander, från Ställdalen i Västmanland, är det främst att bli bättre som förare som är målet för året. Sätestid genom att besöka olika frikörningsevent är vägen framåt.

Joakim, som kör frikörningar med sin Nissan S13 i det egna teamet Nordlander Racing, har större mål på sikt, men först är det att bli en bättre förare, prova många olika banor och ha del av gemenskapen.

Vad kommer du att köra i sommar, Joakim?
-I sommar kommer jag satsa på att köra på frikörningar, så många av dem som möjligt. I år så kommer jag bara köra på frikörningar, för känner att jag inte riktigt är redo för att börja tävla, men det kommer ju inte stoppa mig ifrån att försöka utvecklas så mycket som möjligt och att ha så kul som möjligt under tiden.

Vad har du för erfarenhet sedan tidigare?
-Jag är rätt ny med att hålla på med motorsport. Tidigare har man cyklat en hel del och en kortare period körde jag cross. Men sedan var det uppehåll ett tag, fram tills för två år sedan då jag köpte min S13 och började rent sponant bygga en banbil av av den. Sedan blev det av en slump att man började köra, så jag var sedan lite osäker på hur man skulle tycka om driftingen. Men det stoppade mig inte från att bygga bilen i alla fall, för det är ju halva nöjet.

Vad tyckte du om det då?
-Ja, sedan så bar det av mot min första DriftBash och då blev jag helt såld på driftingen! Kände verkligen att det här var något för mig, så då blev det att man körde alla DriftBash-event för att bli bekväm som förare och med bilen soklart.

Har du någon långsiktig målsättning med din drifting?
-Mitt mål med driftingen är ju att komma upp till minst SM-nivå, men man kommer ju såklart att sikta högre. Är rätt målinriktad av mig och gillar nya utmaningar så man kommer ju alltid sikta högt.

Något event du ser fram emot att delta i?
-Jag är lika taggad till varje event som kommer, finns inget roligare än att åka på ställ så man ser bara fram emot att få köra och bli en bättre förare. Jag vill testa så många nya banor som man hinner med och självklart träffa nya människor ute på banorna.

Några avslutande ord?
-Självklart vill man ju säga tack till vänner och familj som har hjälpt en både ute på banan och hemma i garaget. Och jag vill även tacka alla er som ser till så att vi har någonstans att köra och växa vi med!

Bra poäng av Joakim där på slutet, det är många eldsjälar som jobbar hårt för att kunna ge gräsrotsdriftarna möjlighet att utöva sin hobby!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Privat