Jonas ”Johan” Hellström stod som vinnare i helgens driftsprint

0
455

I helgen så var det dags för andra deltävlingen av DriftBash som anordnades på Malmby, Strängnäs. I samband med detta så anordnades även DriftSprint som är en ny serie för i år som riktar sig till gräsroten. Arrangören är SWR Motorsport tillsammans med DriftBash.

Tanken är att det ska vara en enkel serie där alla ska kunna vara med och tävla. Varje förare kör två stycken singelrepor på raken. Sedan så bedöms linje och zon. För att alla ska känna att det ska vara enkelt att vara med så ska det inte vara en massa krångliga regler, utan det ska vara ett simpelt reglemente utan massa krångel. Man ska ha heltäckande kläder, men då funkar vardagskläder utmärkt, så länge det är heltäckande, sedan så ska man ha en hjälp av bil eller mc typ, men krångligare än så ska det inte vara.

Denna gången så var det Jonas ”Johan” Hellström som stod högst upp på pallen, med Joakim Posth på andra plats och Kevin Lavast på en tredjeplats. Nu är det ”bara” att vänta tills den 29:e juni, då det är dags för nästa DriftBash och driftsprint på Malmby, Strängnäs.

Serietabell efter två deltävlingar

Text: Elin Molander – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se