Kajsa Söderberg: ”Jag är nog mer taggad än Jonas inför nästa år!”

0
798

Bakom varje framgångsrik man står en förvånad kvinna sägs det. Men huruvida Kajsa Söderberg var förvånad över fästmannens, tillika RM-föraren, Jonas Knutssons framgångar i RM-serien 2017 låter vi vara osagt. Att hon däremot var otroligt glad över dessa framgångar har nog inte undgått någon. Kajsa är en tjej vars driftingintresse precis börjat gro på allvar. Från att knappt ha sett en tävling till att ha påbörjat bygget av en egen driftbil på mindre än ett år, och eftersom undertecknad längtar efter att se fler kvinnliga driftare på banorna så tog jag naturligtvis kontakt med Kajsa för att se hur tankarna går kring både dåtid och framtid.

Foto: Jonas Knutsson

Du har under säsongen som gått framförallt setts på olika banor tillsammans med Jonas. Hur har säsongen varit ur din synvinkel?
– Det har varit en bra och mycket rolig säsong med många lärdomar, då tävlandet är helt nytt för min del.

Hade du inte varit på någon tävling alls innan i år? Eller att det är första året som teammedlem?
– Båda delarna, jag har varit med när Jonas varit på frikörningar men det här är första året med tävlingar.

Spännande! Så, blev det mersmak nu då?
– Oja! Skulle nästan tro att jag  är mer taggad än han inför nästa år, haha. Jag älskar att pyssla om och hjälpa till för att det ska rulla på så bra som möjligt när det väl är dags för tävling. Och så har det väckt mitt egna intresse nåt enormt till att jag själv så småningom skulle vilja tävla!

Vad har varit roligast, eller mest minnesvärt, under sommaren som gått?

Foto: Jonas Knutsson

– Oj, svårt att välja något specifikt roligt då alla fantastiska människor runt omkring har gjort hela säsongen toppen. Och självklart när han plockade hem tredje platsen i serien. Det mest minnesvärda är första deltävlingen när Jonas körde finalen och när han passerade mållinjen. Jag kollade jag på min bror, som är spotter/mekaniker åt Jonas, och frågade vad han sa och han svarade ”han bara gråter haha”. Så att se Jonas köra in i depån och se hur hans glädjetårar rinna ner, det är en känsla jag aldrig kommer glömma.

Vi ser fram emot fler sådana minnesvärda ögonblick i framtiden, helt klart!
Men tillbaka till dig, har du själv provat på att köra drifting?
– Tyvärr inte mer än att ha testat Jonas andra e30 en dag. Jag har haft lite strul med min bil då den inte går som den ska. Vi trodde att vi fick till det men den fortsätter att strula på mellanregistret samt att handbromsen strular lite. Satsar på att komma igång och köra järnet på isen när den nu kommer!

Ja, om man följer dig på instagram så skulle man kunna misstänka att du har en egen driftingkarriär på gång, det är den bilen du ska isköra alltså?
– Ja det blev en e36 328 med lite lull lull på men inget märkvärdigt.

Har du tänkt köra drifting med den till sommaren eller är den främst tänkt som isbil?
– Den får vara med i sommar också. Tanken är att jag börjar med den, om jag blir totalt såld, som jag gissar på att jag blir, så köper jag nog en annan kaross och bygger på den och låter den jag har nu bli en isbil/bashbil för mig och Jonas.

Så vem vet, vi kanske får se en final-battle mellan dig och Jonas i SM om ett par år?
– Haha ja vem vet, eller så har jag slagit ut honom långt innan finalen haha!

Rätt inställning! Det vore helt klart kul att få se lite tjejer inom driftingen också, det är alldeles för sällsynt.
– Håller helt med. Jag tror ju stenhårt på att vi kan vinna över grabbarna hehe

Utan tvekan! Men då hoppas vi få se dig mer bakom ratten nästa sommar också då, och inte bara i depån!
– Det kan ni ge er på! Jag längtar så mycket att komma igång så jag håller på att krypa ut skinnet!

Foto: Erika Bygren

Ja, den där SM-final-fighten mellan Jonas och Kajsa ser åtminstone undertecknad fram emot, och fram tills dess hejar vi fram Kajsa Söderberg på allt ifrån iskörningar till frikörningar. Tack Kajsa för att du tog dig tid för en pratstund med oss på DriftZone!

Text: Erika Näsberg – DriftZone.se
Foto: Jonas Knutsson, Erika Bygren