Lucas Eriksson: ”Ser fram emot Bimmers Of Sweden!”

0
507

För DriftZone är det viktigt att ha koll på gräsrötterna. Ibland stöter vi på någon som vi vill kolla upp lite extra. Lucas Eriksson var en sådan, som bland annat setts på DriftBash med sin vita E30 touring.

Lucas är en 26-åring som ursprungligen kommer ifrån Malung i Dalarna, men som sedan fem år tillbaka bor strax utanför Karlstad. Till vardags återfinns han på ett företag i Karlstad som säljer däck och fälg, men motorsporten har alltid varit ett stort intresse. Ett besök på Rudskogen för några år sedan satte honom djupt fast i drifting.

Bilen som Lucas kör just nu är en BMW E30 Touring, det vill säga en kombi eller herrgårdsvagn om man vill prata som Pehr G Gyllenhammar. Motorn är en M50B25, 2,5 liters rax sexa som är i stort sett original men som kompletterats med en turbo från Garret. Effekten ligger på 469 whp. Växellådan är en ZF-låda från en nyare BMW, en E46 328. Bakaxeln kommer även den från nyare BMW-produktion, från en E36 Compact med 188-diff.

Chassimässigt har det inte gjorts jättemycket på bilen. En enkel variant på styrvinkel, men med säkerheten i fokus har bilen försetts med en rejäl bur från Finess. Bra stötdämpare förbättrar greppet.

Men du har ett nytt projekt på gång?
-Ja, jag håller på att bygga ny bil inför 2020. Där är målet att den ska vara 100%. Ny motor, nytt chassi och allt ska byggas 100%.

Vad kommer du att köra kommande sommar, tävling eller frikörningar?
-I sommar kommer det troligen inte bli mer än frikörningar på bland annat Bimmers Of Sweden på Mantorp Park, Gatebil på Mantorp Park och DiscoDans på GTR Motorpark, då jag planerar att sälja bilen för att bygga klart mitt nya projekt inför sommaren 2020. Men först nu ser jag fram emot Bimmers Of Sweden och DiscoDans. Bimmers har jag aldrig kört på men det verkar grymt. DiscoDans körde jag på förra året och det var ett galet grymt och välplanerat event!

Lucas har inte tävlat, men om allt går som det är tänkt så ska den nya bilen ta honom in i tävlingsdrifting under säsongen 2020. Då är målet att köra Sverigecupen, och sedan ta en säsong i taget med en plan att ta sig upp till SM.

Har du någon du vill tacka etc?
-Jag vill speciellt tacka min sambo, mina vänner och vårat team SHITFLOW RACING som stöttar, motiverar och hjälper till med det mesta och gör det så otroligt roligt att forsätta!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Henrik Andersson – DriftZone.se