Magnus Larsson: ”Hoppas på att bli klar före säsongen”

0
355

Magnus Larsson, även känd som Basmange är en man från norr som många känner igen. Han är uppväxt i en rallycrossfamilj, så motorsporten finns i blodet och det var drifting som Magnus fastnade för. Nu är han inne på sitt sjunde tävlingsår med drifting och han är taggad inför kommande säsong.

Basmanges Sierra med Cheva V8 under den enda tävlingen hittills, hösten 2017. Vid tillfället en 305:a, 5,0 l, som nu är utbytt till en på 350 kubiktum (5,7 l). Foto: Emil Åhman

Inför sommaren så har han som plan att köra sitt rullande projekt, en Sierra kombi med en Cheva 350. Magnus hoppas på att bli helt klar före säsongen men han är inte säker på om han kommer att klara av det målet, men bilen kommer iallafall att vara körbar! Med just Sierran med Cheva-motor har Magnus kört en tävling och den vann han, dock så var de bara tre stycken i den tävlingen i Kalix. Han ser verkligen fram mot denna sommar med en helt nybyggd Cheva 350 som levererar nästan dubbel effekt upp tidigare. Det är nog ett budgetbygge tänker Magnus, då han bygger mycket själv och köper inte de värsta sakerna. Han siktar på att ha roligt med lite pengar nedlagt på det! Han hoppas på att kunna köra alla tre tävlingar uppe i norr samt att ta sig söderut på något roligt driftingevent utan burkrav.

Inför säsongen så hoppas Magnus på många förare så att det blir bra körning mot varandra och att publiken får en bra tävling att se! Han hoppas även på att ha så roligt på banan som möjligt och att bilen verkligen håller nu när han renoverat upp den! Tyvärr så finns det dock inte lika många förare till dessa tävlingar som det fanns förut, då många flyttat upp till de högre klasserna. Men det går i vågor och det verkar som att det låter lovande i år i modified driftingen. Magnus har lagt ned mycket tid för att marknadsföra sporten, att det går att ha skoj med enkla medel och inte så stor kassa, samt en gatlaglig bil. Men lite då och då så ramlar det in nya som vill börja och då hjälper Magnus till om det behövs säger han.

Basmanges äldre Sierra, som han efter motorproblemen på nya bygget körde med igen 2018. Här under Motorveckan i Lycksele. Foto: Otilia Lindblad

På senare tiden så har Magnus skaffat en familj och det blir nu spännande att se hur det går med familjeliv och drifting kombinerat! Magnus berättar i en intervju att han har en underbar sambo samt en dotter som snart fyller två år. Han berättar att det har varit ett år med nästan noll skruvning men i år så har det funnits mer tid till att renovera motorn. Ekonomin har också gått ihop då han inte lagt ut så mycket pengar på drifting bilen och det större projekt han haft har pågått under en längre tid så det har inte märkts på samma sätt. Sedan så kör han även med däck från däckhögar vilket han själv tycker säger en hel del!

Till sist så hoppas Magnus på en rolig sommar samt att han vill tacka alla sponsorer som gör det lättare för honom att ha roligt!

Text: Elin Molander – DriftZone.se
Foto: Emil Åhman – DriftZone.se, Otilia Lindblad