”Man ska köra för att det är roligt och det gör jag”

0
259

Paul Boye är 23 år gammal och bor i en lägenhet med sin sambo och sin lilla katt, i Gantofta, precis utanför Helsingborg och jobbar som snickare på Peab.

Paul äger en Nissan 200sx s13 hatch som är 1990 årsmodell. Original ca18det motor med original växellåda, styrvinkelkit (omsvetsade) spindlar och förlängda (original) bärarmar. D2 drift coilovers, driftworks casterstsg fram och sedan lite justerbara stag i bakvagnen av märket japspeed. Han köpte bilen när han var 18 år gammal, då var bilen i stort sätt helt original och hade rullat drygt 8000 mil.

Redan då hade han drifting i tankarna. Paul har alltid sysslat med någon form av extreme sport, motorcross, skateboard, bmx och stunting med moped. Därav var drifting givet när han fick körkort och innan dess spelade han rfactor, som är ett drifting simulator spel på datorn.

”Jag är en väldigt aktiv person, tränar ungefär 4 dagar i veckan på gym och går alltid in för grejer som jag brinner för”.

CA18

Som sagt drifting var givet efter att han hade upptäckt filmer/youtube klipps på drifting i USA och Japan.

”Stilen är en viktig del av driftingen, drifting ska vara en ”fräck grej” att kolla på om man frågar mig. Hästkrafter kan kvitta så länge du kan hantera din bil på ett ”snyggt” sätt.”

Stil, go tandem och en härlig fart ”flow” på det hela gör hela grejen anser Paul.

”Man ska köra för att det är roligt och det gör jag”.

Tävlingar är han inte direkt inne på i nuläget, men man vet aldrig vad som händer längre fram i tiden menar han.

Nästa år 2020, ska han först och främst bli klar med bilen. Han var med om en liten olycka på Gröndal på eventet discodans. Bilen behöver en liten makeover i vinter så vill ni veta mer får ni gärna följa hans bygge på instagram, det kommer bli en hel del. Planen är att han ska köra så många event som man klarar av men han siktar såklart på discodans year 3 och eventuellt Next level i Polen.

”Sturup raceway är ju självfallet sjukt rolig bana och det är nära för oss skåningar”.

Fem snabba frågor

Favorit driftingförare: Julian Jacobs, Naoki Nakamura och Ryan tuerck
Dröm driftingbil: 200sx s13
Bästa drifting upplevelsen: Discodans year 2 helt klart!
Något som du inte kan vara utan under ett drifting event: Däck, Celsius och ett gött gäng!
Instagram: Paulboyee
Facebook: Paul Boye

Text: Amanda Ewesson – DriftZone.se
Foto: Björn Billsten – DriftZone.se