Många bilar besökte säsongens sista Driftzone Driftdays

0
686

Vädret var verkligen med oss under dagarna 28-29 september, då kördes säsongens sista Driftzone Driftdays på GTR Motorpark. Visst kylan har börjat vässa formen, och den visade sig till en del under helgen. Men solen var framme och värmde lite iallafall, men vi fick mer värme av alla bilar som kom till evenemanget.

Antalet som vi hörde var ca 80 bilar, de passade på att rasta bilen och köra upp resterna av sina däckshögar. Blandningen av bilar var intressant, det var allt ifrån SM bilar till Stancebilar och såklart Volvos i olika format och utseende.

Denna Volvo t ex har väl kanske en del kvar att utveckla, men bilen pallade med förarens stenhårda hantering.

Till mångas förtjusning så kom det en del Stancebilar och körde, trots att dom knappt har markfrigång, så går det alldeles utmärkt att plåga dom runt banan och slita ut däck.

En välkänd profil från kungariket Sörby, som är granne med Sala. Visade upp sig och som genom en kungalik vinkning visade invånarna i Svedala vart skåpet ska stå – eller mer hur man kan slita ut däck fort. Skämt åtsido så är det Pelle Eriksson vi pratar, han är en profil som många känner till.

Det typiska på dessa händelser, är att bilmärkena brukar vara fördelat på BMW, Volvo, Nissan. Men det har kommit fler bilar som denna vassa Toyota, den hade en potent maskin under huven som sjöng fint runt banan.

Mattias Jönsson, är en annan profil som många har sett och framförallt hört. Han jobbar hårt med bedömningsdelen inom drifting och brinner mycket för sporten. Han besökte Gröndal med sin bil, som inte är allt för vanlig inom driftingen. Bilen han har byggt och fortsätter att utveckla är en Alfa Romero.

Utöver förare som inte tävlar, så kom det en del förare som vi har sett mycket på diverse tävlingar runt om i Sverige, Tim Gummesson är en av dem. Han passade på att vrida ur bilen brutalt mycket.

Liberation of Drift var också på plats med sina bilar.

Evenemanget flöt på bra, och jag tror att förarna fick stilla sin hunger trots att antalet bilar var stort. Visst blev det köer när de skulle ut på banan, men det är en naturlig del med tanke på antalet deltagare.

Så när vi nu närmar oss slutet på säsongen, så är det dags att titta i backspegeln och minnas alla härliga stunder, vi tar och lägger dessa på minnet och ser fram emot 2019 – ett år där vi tillsammans jobbar för att höja och bredda driftingen ännu mer.

Dock så återstår några event innan vi kan säga att säsongen är över. Men för många andra, så är det bara en sak kvar. Parkera bilen i garaget och sätta sig vid köksbordet för att klura fram nya lösningar – eller värre saker att utveckla bilen med.

När du läser denna artikel, så passar jag på och hinta om att bilder från lördagens körningar, finns i ett album på vår FB sida – en sida du mycket gärna får gilla!

This slideshow requires JavaScript.

Text & Bilder: Henrik Andersson, Driftzone