Marcus Grönborg: ”Det nya bygget skulle bli ett budgetbygge…”

0
744

Det är inte alltid det går som man har tänkt sig. Man kanske har en plan att det nya bygget ska bli ett budetbygge för gatan. Innan man står där med en fullfjädrad driftingbil…

Precis så var det för killen i den här intervjun. Man ska bara, och det ena leder till det andra.

Snabbinfo: 
Namn: Marcus Grönborg
Ålder: 29 år
Bostadsort: Lindesberg
Yrke: Maskinreparatör

Vad började det här bygget med, innan det spårade ur?
-Det började med en BMW E46 Coupé. Jag köpte den som en nybesiktad 325Ci, då tanken när jag sålde min E30 som var helt byggd för drifting, var att det nya bygget skulle bli ett budgetbygge (läs m50 turbo 500hk) och användas mestadels på gatan, till affären och så vidare. Nu blev det ju inte riktigt så, utan snarare motsatsen.

Berätta mer vad du har på den.
-Det sitter en 2.8 liters m50 turbo i den nu. Jag har ett T-parts styrvinkelkit, Yellowspeed dynamic pro drift fjädring. Karossen är breddad med ett breddningskit av glasfiber, och så sitter det en tigsvetsad bur i. Alla bussningar är antingen i aluminium eller bytta till ledlager och fullt justerbar fram och bakvagn såklart.

Foto: Privat

Vad har du för plan för kommande sommar?
-Som det ser ut nu så är det ett tiotal frikörningar planerat. Har tidigare aldrig varit direkt intresserad av att tävla i drifting, men vi får se hur det ser ut efter att alla datum har släppts och var det ska köras. Kanske blir ett undantag i år…

Ombyggnad av bakvagn pågår.
Foto: Privat

Har du någon målsättning med din drifting, på lite längre sikt? 
-Har inga direkta mål just nu, har haft kanske tre timmars körtid med nya bilen totalt sedan 2015. Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte funderat på hur det skulle vara att köra SM och DMEC till exempel.

Vad är höjdpunkten på säsongen för dig?
-Alltså Gatebil-eventen är något man alltid ser fram emot. Det spelar egentligen ingen roll om man är ute och försöker köra bland alla gulflagg, glider runt i depån eller är på aftertrack så har man alltid det riktigt bra!

Det är många som nämner just Gatebil som höjdpunkt, vilket man också kan förstå. Det är en speciell stämning där. Någon du vill passa på att tacka nu när du har chansen?
-Ja, som alltid vill jag tacka vänner och familj, för att de alltid finns där och ställer upp och står ut!

Text: Christer Hägglund – Fotofyndet.se
Foto: Privat, Roger Johnson – Rogers Foton