Marcus kör driftingsveriges rostigaste 740

0
3262

Marcus Nilsson är en kille som kör en bil som väcker uppmärksamhet. En rostbrun Volvo 740 har nämligen en tendens att göra det.

Speciellt när den är riktigt rostig. Överallt. Rosten täcker verkligen hela bilen. Det är alltså till och med värre än en ett år gammal Datsun från tidigt 70-tal. Vi blev nyfikna på vem killen bakom ratten är.

Berätta, vem är du?
-Marcus Nilsson, 27 år från Floda. Jag kör en Volvo 740 T5 med 660whp och 754Nm i RostyDriftTeam.

Vad kommer du att köra i sommar, tävling eller frikörningar?
-Jag kommer att försöka köra så många frikörningar jag kan och har råd med i år, för att utveckla min körning så mycket som möjligt. Till exempel kommer jag att köra på Gröndal, Dotz, Gatebil och 5100. Kanske något event på Hultsfred också.

Vad har du för erfarenhet sedan tidigare?
-Jag har kört frikörningar i ca 2 år nu men 2017 var nog då jag fick som mest körtimmar då bilen fungerade nästan utan problem. Jag har aldrig varit med och tävlat innan, förutom en liten skojtävling på ett litet event Långe-Mikael Andersson anordnade på Vårgårda flygfält.

Vad har du för långsiktig målsättning med din drifting? Om du har någon alltså. RM, SM, etc?
-Jag vill ju självklart förbättra min körning och sätter upp små mål för mig själv. Jag vill göra bra ifrån mig på frikörningarna, men nästa mål är att komma med i RM. Sedan vill man givetvis komma så långt som möjligt.

Någon tävling eller event som du ser fram emot, i år eller alla år?
-Det är ju alltid kul att köra på Gatebil Mantorp, sommarträffen när det kommer mycket folk. Även vänner som bor långt ifrån kommer och träffas.

Något annat du vill säga, någon du vill tacka etc?
-Först vill jag tacka mitt eget team. RostyDriftTeam som alltid finns där och ställer upp. Sedan vill jag även tacka alla andra som hjälper oss så fort de behövs något eller när vi behöver ha tag i något. Ni vet vilka ni är och ni är verkligen guld värda för oss.

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se