Mikael Bodo Magnusson: ”Gillar adrenalinet i att tävla!”

0
1491

Mikael Bodo Magnusson har lite svårt att släppa taget om sin förstabil. Det är en Volvo 740 som förändrats med åren.

Idag är den ingen korvkioskraggarbil utan en riktig driftingbil. Vi tog ett snack med Mikael om bilen och om den kommande säsongen.

Vad är det för bil du åker i och vad har du gjort med den?
-Bilen i fråga är som sagt min förstabil, en Volvo740 som inhandlades tills att jag tog körkort. Den har haft många utföranden och motoralternativ under de 10 åren jag ägt den, men som den är idag sitter det en Mercedes M104 i som lämnar 620hk 730nm på hjulen. Målet för säsongen är 700hp. Jag är väldigt nöjd med bilen och motorn maskinell.

Vad kommer du att köra för typer av event i sommar?
-Inför säsong 2018 satsar jag på frikörning. Jag har länge velat testa att köra på GTR Motorpark, så ett DriftZone-event skall det i alla fall bli! Väldigt många evenemang denna sommar, så jag känner mig riktigt taggad!!

Vilken är din hemmabana?
-Jag kör för Laputa Motorsport och har licens genom Motorklubb Öresund, så min hemmabana är Sturup Raceway. Jag ser fram mot att få köra på hela banslingan igen den 5 augusti.

Vad har du för erfarenhet sedan tidigare?
-Jag ställde upp och tävlade första gången 2014 på Day att the tracks (L-M-R) på Anderstorp. Det var första eventet L-M-R arangerade så det var riktigt kul att varit med på. Därefter har det blivit mindre tävlingar som Breisladden under Gatebil-festivalerna, samt Dotz Gymkhana Challenge på Vallåkraträffen 2017. Där kom jag absolut sist haha, får se om jag kan göra en comeback där i år.

Mikael under Breisladden på Gatebil Mantorp 2017

Vad har du för långsiktig målsättning med din drifting?
-Målet på lång sikt är att köra SM, men man får börja med RM och se om man kan konkurrera med de andra duktiga killarna och tjejerna.

Hur är känslan när du tävlar?
-Gillar adrenalinet i att tävla, är härligt att känna sig själv på pulsen och se vad man går för när det gäller. Känslan när alla tittar på en är ju så fet! Är riktigt kul att driftingen växer i Sverige och att det är så många som är intresserade att köra.

Någon tävling eller event kommande sommar som du ser extra mycket fram emot att delta i?
-Nästa sommar är målet att köra Gatebil på Rudskogen, en bana som besökts många gånger men alltid utan bil. I övrigt bara njuta av de fantastiska eventen, gemenskapen och de härliga människorna som engagerar sig inom driftingen.

Någon eller några du vill nämna?
-Filip Malm på Tuneitmotorsport.se för fantastisk support och ett engagemang man inte träffar på hos särskilt många, Martin Johansson på Badassparts.se för riktigt bra priser och tillgänglighet när delarna måste fram samt mina teammates i Laputa Motorsport. Skulle inte vara samma sak utan er!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Christer Hägglund – DriftZone.se