MK5100 – motorsport för alla

0
38

Den första augusti arrangerade klubben MK5100 en trackday på Mantorp Park. De cirka 70 anmälda förarna fördelades på passen för Racing, Drifting och Sladdgården under dagen.

Vädret visade sig från sin allra varmaste sida. Något som kan ha påverkat både maskin och person.

De cirka 20 driftingförarna, med ett spann från gräsrot till SM, utnyttjade tillfällena på banan till fullo. En dag som denna ger mycket sätestid och knappt någon väntan i line upen alls.

Johan Andersson från Hudiksvall passade på att göra den strax över 50 mil långa resan (enkel väg) för att få köra Parisern för första gången. Han tycktes stortrivas på banan under dagen.

Tobias Lundin Hellmansson från Tranås rastade sin Nissan S14 med M50 motor. Det var första gången med det nya styrvinkelkitet på torrt underlag. Inte heller där var det några sura miner.

Banpersonalen höll sig aktiva med en del bärgningar och saneringar, men utan att det påverkade körningarna i någon större utsträckning.

Fredrik Claesson, MK5100:
”Vi hade ett bra antal förare, med en rolig blandning av bilar. Dagen flöt på bra, med några mindre incidenter under dagen vilket tar tid från körningen.

Nu samlar vi krafter till vår nästa & sista körning för året Halloween on Track som går av stapeln 24 oktober.”

Text: Mattias Laago – DriftZone.se
Foto: Mattias Laago – DriftZone.se