Niklas Jonsson, den driftande youtubern från Umeå

0
1139

Kollar du på svensk drifting på YouTube är det inte omöjligt att du stött på Niklas Jonsson från Umeå. Eller Halojonssan som kanalen heter. En ung man som även driftar själv.

Niklas Jonsson
Foto: Viktor Forsell, www.toribass.se

Med ett antal klipp om drifting, bland annat från Drift Masters i Riga, och dryga 20.000 prenumeranter visar och berättar Niklas om sitt bilintresse i kanalen.

Niklas, beskriv din bil lite kortfattat.
-Har en e36 328 touring som är helt original i motorn. Chassimässigt finns det lite gjort med T-parts styrvinkeladaptrar, E46 länkarmar, strongflex-bussningar och bc racing br coilovers. Sedan det vanliga som hydraulisk handbroms, vettiga stolar, med mera.

Låter som en ganska safe kombination?
-Inget speciellt men man vet då att man får köra utan trubbel varje gång man åker till banan. Mycket körtid, lite mekande och effekten duger gott och väl för banorna här uppe i norr i den klassen jag kör.

Har du byggt bilen själv? 
-Köpte bilen tidigare i år av en vän exakt som den står, inte gjort något själv på den än. Kändes som en vettig bil till ett bra pris så det var bara att handla. Hade en 325 tidigare som var mer rustad för skroten än banan, så var väldigt skönt att få en bil som sitter ihop att köra.

Har du några planer för vintern för bilen?
-Ja, inför nästa år väntar lite kosmetiska modifikationer, m50 insug, lite smått och gott men inget barnbrytande direkt. Tycker bilen är perfekt för mig som den är så inför nästa år väntar bara mindre saker som kan göra den ännu roligare.

Vad kommer du att köra kommande sommar, tävling eller frikörningar?
-Frikörningar så många jag hinner med och har planerat att köra alla tävlingar i modified som finns i Övre norra. Kan hända att man tar sig längre söderut på någon frikörning för att testa på någon rolig bana ifall det ges tillfälle.

Vad har du för erfarenhet sedan tidigare?
-Sladda runt lokala bilprovningen, men bana kändes mycket roligare.

Erfarenhet av tävling?
-Hittills bara tävlat i Lycksele på Motorveckan. Slutade 5:a där. Köpte bilen samma morgon. Ska se till att bättra på den platsen till nästa år!

Vad har du för långsiktig målsättning med din drifting?
-Att ha så roligt som möjligt och få köra så mycket som möjligt med de medel jag har att tillgå. Ifall det fortsätter vara lika kul är väl tanken att bygga vidare på bilen för att få börja twinna på banan, det hade varit roligt men är något jag skjuter på tills jag får mer tid bakom ratten.

Någon tävling eller event kommande sommar som du ser extra mycket fram emot?
-Tävlingen på Motorveckan i Lycksele, nu när man fått mer tid bakom ratten med nya bilen så ser jag fram emot att kunna ge mitt allt där!

Något annat du vill säga?
-Ja faktiskt. Jag hoppas att vi får behålla modified-serien eftersom läget nu ser lite osäkert ut. Finns det inga tävlingar att köra kommer man nog inte se mig på frikörningarna heller. Då stannar jag upp och väntar ett par år tills man kan bygga en redigare bil, så där hoppas jag att vi kan få behålla vår serie. Frikörningar i sig är ju roligt men nu när man kört 2 år så är tävlingar det intressanta, att ha något att träna emot. Sedan ifall man vill följa mig lite lätt och vad som händer med bilen etc. kan man kika in mig på Youtube där jag heter Halojonssan. Skulle även vilja tacka mitt team 2insane4street och stödet jag fått där från Viktor Persson samt mr. Tuning som stöttar med delar när det krisar!

Text: Christer Hägglund – DriftZone.se
Foto: Viktor Forsell – ToriBass.se