Niklas Wijk: ”Bilen är den jag gled runt i när jag precis tagit körkort.”

0
488

Vi fortsätter vår serie med gräsrötter, och turen har nu kommit till Niklas Wijk från Åtvidaberg.

Bilen Niklas åker i gör att han verkligen sticker ut, då det är en riktig gammal klassiker. Men allt är inte vad det verkar vara…

Berätta lite om dig själv.
-Jag är en kille på 33 år som kommer från Åtvidaberg i Östergötland.

Din bil sticker ju verkligen ut på banan, berätta lite om den.
-Ja, den är lite ovanlig som driftingbil. Det är en BMW 2002 från 1975.

Niklas berättar vidare att under huven sitter inte den vanliga fyrcylindriga radmotorn på 2 liter som i några olika utföranden var standard i 2002-modellen, ofta med 100-120 hk. Istället sitter där en bit gedigen svensk ingenjörskonst, en Volvo B230 16v turbo, som levererar 400 hjulhästar.

Hur länge har du driftat?
-Jag körde min första DriftBash 2013 med just denna bil.

Varför valet av bil?
-Bilen är den som jag gled runt i när jag precis tagit körkort. Mycket har ändrats på bilen sedan dess. Först skulle det byggas gatreggad turbobil, men mitt i allt så var jag på en trackday på Mantorp Park med en annan bil, och då blev det andra planer för projektet i garaget.

Har du planer att köra några andra event i sommar förutom DriftBash?
-De senaste åren har det inte blivit så mycket åka då jag har två små här hemma, och ett husprojekt på det. Men jag försöker ha bilen i ordning i garaget så att jag kan åka på något event när tillfälle ges. De event som lockar mig är just DriftBash och Hultsfred Drifttrack. Det är liksom på rätt nivå för mig där.

Hur ser framtiden ut?
-Jag hoppas ju på att jag kan smitta av mig på mina barn med detta intresse! Vore ju fantastiskt om man kunde ha detta som en familjegrej!

Text: Annicka Tengquist – DriftZone.se
Foto: Henrik Lindberg – DriftZone.se