Nisse: ”Det bor väl en liten Volvoraggare i mig”

0
700

Näste förare i vår serie om gräsrotsförare är så starkt förknippad med sitt val av bil att bilmodellen ingår i hans smeknamn. Nu är han sugen på att bygga nytt. Blir det namnbyte?

Niclas ”Nisse” Andersson

Niclas Andersson berättar i samband med DriftBash om sin bil Nisses V70 och lite om sina planer.

Berätta lite om dig själv
-28 år och bor i ett hus på landet med min kära sambo. Har väl alltid haft ett intresse för motorsport oavsett om det är 2 eller 4 hjul men kom väl tillslut på att drifting är bland det roligaste, men tyvärr inte det billigaste haha.

Berätta om din bil
-Min bil är en Volvo V70 som jag själv byggt om till bakhjulsdrift. Motor är en T6 från en XC90, låda och bakvagn kommer från Bmw. Bilen är byggd efter det SBF Drifting-reglemente och förra året körde jag RM. Är väl en del special med bilen men jag har ändå försökt att hålla det så enkelt som möjligt så man kan fara iväg till Biltema eller en skrot under tävling för att lätt kunna plocka ihop grejerna fortsätta köra!

Hur länge har du driftat?
-Jag har kört drifting i ca 6 år, dock bara tävlat i 1 år.

Varför valet av bil?
-Anledningen till att det vart just en V70 vet ja inte riktigt, men det bor väl en liten Volvoraggare i mig och tänkte det vore skoj å se om det funkar. I efterhand så har jag ju lagt alldeles för många timmar på att skruva istället för att köra, men när man väl sitter bakom ratten och allt funkar så är det helt plötsligt värt det!

Kommer du köra på några event i sommar förutom DriftBash ?
-Jag kommer att fara ner till Vallåkra och köra deras Gymkhana tävling, sen blir det eventuellt en sväng till Gatebil Mantorp i september !

Hur ser framtiden ut?
-Framtiden är lite oviss just nu. Jag gillar bilen skarpt och känner att jag kommer väldigt bra överens med den just nu och suget att tävla nästa år finns ju. Samtidigt så är jag ganska sugen på att bygga ny bil, men vad det i så fall blir kan jag inte avslöja. Så vi får se vad som händer!

Vill passa på att tacka alla som är med och hjälper till! Goa och glada vänner som är med och skruvar innan och på tävling, renoverar buss så vi kan ta oss runt i Sverige, hjälper till och raggar och söker sponsorer och allt runt i kring! Och såklart min far som alltid ställer upp och skruvar och hjälper till! Vill även tacka de företag som är med och stöttar, litet som stort, allt är guld värt! Tack till er alla!

Text: Annicka Tengquist – DriftZone.se
Foto: Henrik Lindberg – DriftZone.se